Dan Diaconescu: Am confirmat excluderea unor parlamentari PP-DD și am reconfirmat anumite poziții

Președintele fondator al PP-DD, Dan Diaconescu, a declarat, vineri, că în cadrul ședinței Comitetului Executiv a fost confirmată excluderea unor parlamentari din partid și, de asemenea, a fost reconfirmată poziția formațiunii, ”așezarea pe eșichierul politic”.

”Am confirmat excluderea unor parlamentari PP-DD, cei șase deputați care au fost excluși deja, și am reconfirmat anumite poziții. Pe de altă parte am reconfirmat întreaga noastră așezare pe eșichierul politic, rămânem un partid care încearcă să salveze de la sărăcie pe români, încearcă în continuare să treacă prin actuala majoritate cele 20 de proiecte legislative de care am discutat între turul unu și turul doi al alegerilor prezidențiale. Încercăm să transmitem un mesaj de unitate pentru crearea următoarelor liste pentru alegerile locale și pentru parlamentare, sperăm și noi, alegeri parlamentare anticipate”, a afirmat Diaconescu.

El a adăugat că PP-DD militează în continuare pentru un Guvern de uniune națională, dar și pentru mărirea alocațiilor copiilor și pentru mărirea fondurilor europene care ajung în România.

Diaconescu a menționat că toți cei 63 de parlamentari care au aparținut PP-DD vor vota pentru proiectele propuse de el, chiar dacă grupurile parlamentare ale partidului mai au doar 9 deputați și senatori.

„Preferăm să pierdem un grup parlamentar, dar să câștigăm încrederea cât mai multor români. Sperăm ca la alegerile parlamentare să revenim la cota noastră de un milion de voturi. Nu contează numărul parlamentarilor, ci calitatea lor. Sunt 63 de oameni în Parlament pe care noi i-am pus pe liste și pe care oamenii i-au votat gândindu-se mai mult la mine. Situația celor care vor să se întoarcă la noi la partid va fi discutată de fiecare filială în parte, iar la moțiunea de cenzură vor vota 63 de oameni care au câștigat pentru Dan Diaconescu”, a precizat președintele fondator al PP-DD.

Diaconescu a adăugat că în perioada următoare va încerca să convingă Guvernul să reducă TVA pentru turism.