Franța/atentat: Drapele jihadiste și sticle incendiare, găsite în mașina abandonată de suspecți

masina_terorista_17013500Drapele jihadiste și sticle incendiare au fost găsite în automobilul abandonat de suspecții în cazul atentatului comis miercuri la sediul publicației franceze Charlie Hebdo, a declarat o sursă apropiată dosarului, citată de AFP.

”Acest lucru demonstrează pe de o parte radicalizarea lor islamistă, iar pe de altă parte faptul că ei poate au prevăzut și alte acțiuni cu aceste cocteiluri Molotov”, a menționat sursa.
În fuga lor, după atentatul de la sediul Charlie Hebdo, atacatorii și-au abandonat vehiculul, un Citroen, în nord-estul Parisului, după ce au lovit o altă mașină, condusă de o femeie.
Cei doi suspecți în atacul terorist asupra săptămânalului francez de satiră Charlie Hebdo, frații Cherif și Said Kouachi, fuseseră localizați joi dimineață într-o mașină, pe o șosea în departamentul Aisne, în apropiere de localitatea Villers-Cotteret, în nordul Franței. Forțele de poliție și ale jandarmeriei au fost desfășurate la circa 80 de kilometri de Paris, în zona unde au fost reperați frații Kouachi.
Sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo a fost miercuri ținta unui atac terorist, care a îndoliat întreaga Franță și a ridicat problema libertății de exprimare.
Președintele francez Francois Hollande a decretat pentru joi zi de doliu național în memoria celor douăsprezece persoane ucise în atacul comis cu o zi în urmă la Paris, iar drapelele vor coborâte în bernă timp de trei zile și un moment de reculegere a fost păstrat joi la prânz în toate instituțiile publice.