Tecău și Rojer, în optimile probei masculine de dublu la Australian Open

Tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer s-au calificat în optimile de finală ale probei masculine de dublu din cadrul turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, după ce au dispus cu 6-4, 6-2, joi, la Melbourne, de perechea australiană Chris Guccione/Lleyton Hewitt, într-un meci din runda a doua.

Tecău și Rojer, favoriții numărul 6 ai probei, au obținut victoria în doar 57 de minute, cu un număr de 27 de lovituri câștigătoare, față de doar 17 ale adversarilor.

Perechea româno-olandeză, care în 2014 nu a trecut de turul al doilea la Melbourne, iar la celelalte trei turnee de Grand Slam a pierdut în turul al treilea (optimi), și-a asigurat 39.000 de dolari australieni și 180 de puncte ATP.

În optimi, Tecău și Rojer vor înfrunta câștigătorii dintre Eric Butorac (SUA)/Sam Groth (Australia/N. 12) și Pablo Andujar (Spania)/Dustin Brown (Germania).

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, într-un an de parteneriat, au zece finale împreună, câștigând opt titluri, toate în 2014, la Zagreb, Casablanca, București, s-Hertogenbosch, Washington, Shenzhen, Beijing și Valencia, și pierzând două finale, anul trecut la Rotterdam și anul acesta la Sydney.

Tecău, care va juca și la dublu mixt, alături de Lucie Hradecka (Cehia), a disputat semifinale la Australian Open în 2012, alături de Robert Lindstedt, dar a și câștigat proba de dublu mixt în acel an, împreună cu americanca cu Bethanie Mattek-Sands, iar anul trecut a disputat finala, alături de Sania Mirza (India).

În optimile probei de dublu masculin la Melbourne s-a calificat, vineri, și cuplul româno-britanic Florin Mergea/Dominic Inglot, cap de serie nr. 14.