MAE: Ciamba reiterează sprijinul României pentru perspectiva europeană a Republicii Albania

Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, l-a primit marți pe ambasadorul agreat al Albaniei la București, Ilir Tepelena, pentru  prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, prilej cu care oficialul român a reiterat sprijinul României pentru perspectiva europeană a Republicii Albania.

Potrivit unui comunicat de presă, remis AGERPRES de către MAE, Ciamba a transmis diplomatului albanez felicitări pentru obținerea de către Tirana a statutului de candidat la Uniunea Europeană.

„Referitor la exercitarea de către Albania a Președinției-în-exercițiu a Procesului de Cooperare în Europa de Sud — Est, partea română a exprimat sprijinul pentru autoritățile de la Tirana în eforturile lor de a crește vizibilitatea acestui format de cooperare regională în plan european”, susține comunicatul MAE.

În cadrul întâlnirii, George Ciamba a evocat stadiul „foarte bun” al dialogului româno — albanez, apreciind că „legăturile istorice speciale” dintre cele două popoare și valorile pe care le împărtășesc cele două țări reprezintă „o bază solidă” pentru identificarea unor noi modalități de cooperare, în plan bilateral și regional.

De asemenea, adaugă MAE, secretarul de stat român și-a exprimat încrederea că, prin astfel de contribuții la dezvoltarea și consolidarea relațiilor dintre cele două țări, pe durata mandatului ambasadorului albanez se vor putea înregistra progrese în diferitele dosare de pe agenda bilaterală, inclusiv în procesul de compensare a statului român pentru Casa Nicolae Iorga din Saranda.