Adi Cristi
Adi Cristi

UN GRUP DE ELITĂ INFRACȚIONAL

Adi Cristi

Adi Cristi

Am terminat prima lună a anului 2015. Nici nu ne-am dat seama cât de repede a trecut. Chiar și numai pentru că am fost anesteziați de trepidantul atac ”made in DNA” dat asupra celeilalte părți a spectrului politic, protejat timp de un deceniu de suflul băsescian.

Nu mă refer la MCV, care continuă să-și trădeze o anume încremenire în ideile fixe ale Monicăi Macovei, mai ales cele referitoare la dreptul Parlamentului, dat prin lege, de a vota dacă un parlamentar poate sau nu să fie arestat preventiv.

De fapt, toate jocurile murdare de pe scena politică a țării din ultimii zece ani au avut ca actor principal DNA, printr-o serie de procurori specializați în poliție politică, procurori sprijiniți în acest tip de demers de către anumiți judecători, fie de la Curtea de Apel București, fie de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Acesta a fost și încă mai este, dintr-o anume inerție, traseul ingerințelor în politică a Justiției. Trebuie să recunoaștem astăzi că aceste episoade devin din ce în ce mai rare, că Justiția începe să-și facă treaba, în conformitate cu prerogativele pe care legea i le conferă, existând din ce în ce mai puține glasuri care să strige: ”Sunt o victimă politică!”

Despovărarea de presiunea politică a procurorilor le-a permis acestora să abordeze dosarele grele ale corupției la vârf, intrându-se puternic în turnanta grupului infracţional de crimă organizată, construit în falanga președintelui Traian Băsescu. Astfel, au început ”să dea cu subsemnatul” și să povestească cu lux de amănunte, artizanii care au făcut posibile lucruri, care, la vremea întâmplării lor, păreau a fi inexplicabile, decupate dintr-o altă realitate. Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicațiilor din Guvernul Emil Boc, a devenit principalul mărturisitor de la care procurorii au început să adune mai mult decât s-ar fi așteptat ei că vor reuși ”dintr-o singură lovitură”. ”Tic-tac-ul” invocat de Elena Udrea, o altă componentă de bază a acestei turnante infracționale (care știe mai mult decât încearcă ea să pozeze în Neprihănita de la Pleșcoi), începe să se audă din ce în ce mai amenințător pentru toți cei care s-au crezut a fi mai deștepți decât deșteptăciunea. Doar boala sfântă a românului i-a dat în gât, vorbim acum despre trădare. Un Gabriel Sandu, care ar fi trebuit păzit de toți cei care s-au înfruptat din bănetul care le-ar fi ajuns pentru alte zece vieți de acum încolo, a fost aruncat, părăsit și dat la câini, că doar nu-și va tăia singur craca de sub picioare, ”dezvăluind ceea ce nu poate fi dezvăluit”.  Ei bine, în cel mai dulce stil clasic românesc Gabriel Sandu a făcut și ceea ce nu se face, a încercat să-și salveze pielea, ”dând în gât” de la Traian Băsescu la Emil Boc pe toți cei care au stat cu mâna întinsă la ușa lui pentru a primii banii necesari partidului în războiul deschis pentru a cuceri din nou votul cetățeanului. Cu siguranță că ghemul, astfel desfășurat, se va întinde și în zone în care mintea odihnită a omenirii încă nu a ajuns. Vor fi scoase la lumină răspunsurile firești la o serie de întrebări, considerate timp de zece ani ”întrebări fără răspuns”, din categoria ”Cine a câștigat, totuși, alegerile prezidențiale din 2009?”

Din spovedania creștinului Gabriel Sandu se desprinde că Traian Băsescu, Elena Băsescu, înmatriculată cu EBA, și PDL, Emil Boc, Vasile Blaga, Roberta Anastase, Radu Berceanu au fost beneficiarii direcți ai celor cinci milioane de euro, pe care fostul ministru i-a împărțit cu parcimonie pentru, spune el, să i se spună dimineață de dimineață: ”Să ne trăiți domnule ministru!”

Procurorii sunt deja pe cai mari cu o astfel de destăinuire, mai ales că aceasta este susținută de o serie de evidențe stricte ale fostului ministru, a cărui prestație ministerială a fost cât se poate de discretă, atâta timp cât marile energii erau consumate în a întreține un partid pus să lupte, în primul rând, cu lipsa lui de performanță și mai ales cu lipsa de performanță a președintelui Traian Băsescu.

A sosit timpul aflării marilor adevăruri care, chiar dacă nu mai pot să ne întoarcă în timp, să ne salveze de sacrificiile la care am fost supuși (din cauză de prostie guvernamentală și sete de înavuțire peste noapte a băsiștilor) vor rămâne cel puțin ca titlul de inventar, care să ne arate de acum înainte cât de naivi am fost și care este costul real al acestei naivități fără seamăn.

A  fost o lună plină de evenimente de acest fel, o lună în care președintele Klaus Iohannis a încercat să ne arate ce înseamnă să fi un președinte de țară normal.

Nu se știe încă, în lumina ultimelor dezvăluiri ale DNA, care va fi adevărata arhitectură a așa zisului și pretinsului Mare PNL. Doar Vasile Blaga, Roberta Anastase, Cătălin Predoiu și restul grupului bănuit a fi infracțional știu ce ar trebui să facă. Deocamdată a fost chemată cu mandat la vorbitor Elena Udrea, se pregătește Traian Băsescu.