UMF Târgu Mureș sărbătorește 70 de ani de la înființare printr-un amplu program științific

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, a anunțat miercuri că instituția sărbătorește în acest an 70 de ani de la înființare și că pe parcursul a zece luni va organiza ample manifestări științifice cu participare internă și internațională.

„Proiectul UMF 70 — suntem în faza în care avem un program preliminar, care conține toate activitățile importante pe care ni le asumăm a le organiza în 2015. Pe de-o parte este un proiect care dorește să sărbătorească într-un mod special o aniversare importantă nu doar a universității, ci a întregii zone în care trăim, 70 de ani de învățământ medico-farmaceutic la Târgu Mureș este o cifră rotundă, este un eveniment care pentru noi, ca și universitate, înseamnă 70 de ani de prestigiu, de performanță și de profesionalism. Pe de altă parte, acest UMF 70 în egală măsură se dorește a fi un pretext, în sensul cel mai bun și frumos al cuvântului, de a promova universitatea, valorile pe care această universitate le are și planurile de dezvoltare pe care le are”, a spus prof. dr. Leonard Azamfirei.

Programul este împărțit pe luni și pe lângă evenimentele de natură științifică și acțiuni academice vor avea loc și numeroase acțiuni culturale, sportive, multe dintre ele desfășurate în parteneriat cu instituții naționale și internaționale.

Pentru marcarea împlinirii a 70 de ani, UMF Târgu Mureș va lansa moneda aniversară „UMF 70”, în colaborare cu Banca Națională a României și emisiune filatelică, iar în curtea universității vor fi plantați 70 de stejari.