Băsescu: Dacă și președintele face un mic efort, Ponta nu mănâncă ouă roșii la Palatul Victoria

Fostul președinte Traian Băsescu a susținut marți seară, referindu-se la posibila schimbare a Executivului, că dacă actualul șef al statului ”face un mic efort”, atunci Victor Ponta nu va mânca ouă roșii la Palatul Victoria.

”Intuiția îmi spune că se șubrezește solidaritatea. Dacă și președintele face un mic efort, Ponta nu mânâncă ouă roșii la Palatul Victoria. Eu simt că se șubrezește coaliția. (…) Și președintele Iohannis trebuie să ajute puțin. (…) La câte face Ponta, să nu găsești două motive pe zi să îi spui ceva, e greu de imaginat. E alt stil, eu aș fi făcut-o”, a spus Băsescu la B1 TV.

Fostul șef al statului a arătat că un președinte are nevoie de un Guvern favorabil pentru a-și duce la îndeplinire obiectivele.

”Eu înțeleg moralitatea și imoralitatea în politică. Ce făceam eu… Dacă nu ar fi fost Guvernul Boc nu se făcea nimic, nici Legea Educației, nici Legea Salarizării, nici Legea Pensionării, nici codurile, că toate au trecut prin asumarea răspunderii”, a explicat Traian Băsescu.