Ponta, despre audierea surorii sale la DNA: Nu comentez

Premierul Victor Ponta a refuzat joi să comenteze audierea surorii sale la sediul Direcției Naționale Anticorupție din Ploiești.

Întrebat cum contează prezența surorii sale la DNA Ploiești, premierul a răspuns: „În niciun fel, evident că nu comentez”.

Întrebat și dacă mama sa ar putea fi chemată la DNA, Ponta a spus: „De unde știți așa ceva? Nu vă mai luați după surse”.

Premierul Victor Ponta a participat joi la inaugurarea Blocului operator al Secției Clinice de Oftalmologie de la Spitalul Militar din Capitală.

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Herțanu, a fost audiată joi timp de două ore la DNA Ploiești în dosarul în care soțul ei, Iulian Herțanu, a fost arestat preventiv săptămâna trecută.

La ieșire, aceasta le-a spus jurnaliștilor că a avut „ceva de recuperat”, după care s-a urcat într-un taxi și a plecat.

Iulian Herțanu este urmărit penal pentru constituire de grup infracțional organizat, deturnare de fonduri europene și evaziune fiscală în legătură cu un contract pe fonduri europene privind extinderea rețelei de canalizare în orașul prahovean Comarnic.

În același dosar sunt urmăriți penal sub control judiciar deputații Vlad Cosma și Sebastian Ghiță, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, fostul consilier județean Mihail Coman, omul de afaceri Liviu Munteanu, dar și directorul de producție al SC Hidro Prahova, Iuliu Virgiliu Roman.

De asemenea, au mai fost arestați preventiv omul de afaceri Vladimir Ciorbă și directorul de la SC Grossmann Engineering Group, Ilie Drăgan.