Studentul de astăzi, inginerul de mâine! Fă-ți o echipă și aplică la EBEC!

studentiCe înseamnă inginer?

Este o întrebare pe care mulți dintre noi, studenții de la politehnică, ne-o adresăm.

Nu credem într-o definiție universală a inginerului, nici în vreo explicație standard care să răspundă la această întrebare, însă, din discuțiile purtate cu colegii noștri, ne-am dat seama că în primul rând, ca inginer, trebuie să îți placă la nebunie ceea ce faci.

Zilele trecute am găsit un citat. Ei bine, nu știm dacă e chiar un citat, însă era ceva de genul: „Perseverența și determinarea sunt ingredientele unui inginer de succes!”. Dacă aparține unui autor cunoscut sau dacă aparține unui necunoscut asta nu putem să afirmăm, însă putem spune că este un citat care conține foarte mult adevăr și care ar trebui amintit fiecăruia dintre noi.

Steve Jobs o spunea și el, cu alte cuvinte: „Sunt convins că jumătate din ceea ce diferențiază un antreprenor de succes de unul care eșuează, este doar pura perseverență.”.

 

Ce înseamnă perseverent?

Se spune că Thomas Edison a eșuat de mai bine de 1000 de ori în încercarea sa de a crea becul. Însă crezi că asta a fost îndeajuns să îl facă să renunțe? Nici gând! Ba chiar dimpotrivă, acesta a continuat să lupte pentru a-și îndeplini visul și nu a renunțat până când nu și-a atins ținta!

Asta înseamnă să fii perseverent, să continui să te dedici unui domeniu, unui proiect, unei idei, chiar dacă ai realizat unele insuccese sau pierderi.

Nu poți controla întotdeauna circumstanțele din jurul carierei tale, însă poți controla disponibilitatea ta de a crește și de a învață. Până la urmă, fiecare dintre noi este creatorul propriului drum în viață, iar ceea ce te face să devii din ce în ce mai bun sunt provocările pe care le accepți și prin care ajungi să te autodepășești.

Despre asta este vorba și în cadrul competiției European BEST Engineering Competition (EBEC) Iași, este vorba despre provocări, despre determinare, despre oameni și, nu în ultimul rând, este vorba despre tine, despre ceea ce ești tu dispus să faci astăzi pentru a deveni omul de succes de mâine.

Așa că, dacă ți-am stârnit dorința de a accepta noi provocări, dacă ți-am stârnit dorința de a învăța și dacă îți dorești cu adevărat să te dezvolți, noi îți recomandăm să iei parte la ceea ce poate fi cea mai tare experiență din studenție.

Organizată în 96 de centre universitare din 33 de țări europene, EBEC reprezintă cea mai mare competiție de inginerie dedicată studenților. Iar, în drumul tău către succes, ai șansa de a ajunge până în Porto, locația unde va avea loc etapa finală a competiției.

Tot ce trebuie să faci este să îți convingi încă 3 prieteni să ți se alăture și să vă înscrieți la competiție!

 

Aplică la EBEC!

Pentru înscriere şi mai multe informații în ceea ce privește EBEC Iași:

  • www.ebec.bestis.ro
  • Cristi Niamțu

    Public Relations Responsible

    tel: +40 753 873 343

    cristi.niamtu(at)BEST.eu.org

 

200 de lideri ai studenților se întâlnesc cu reprezentanții Ministerului Educației, la Iași

Uniunea Studenților din România (USR) organizează în perioada 26 februarie – 1 martie 2015, cea de a XXXVI-a Adunare Generală la Iaşi, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților din Iaşi și organizațiile studențești membre USR din zonă, printre care se numără și ligi și asociații din Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIAȘI) din Iași, afiliate USR.

Ceremonia de deschidere a lucrărilor are loc vineri,  27 februarie, la ora 12:30, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu“. Evenimentul de la Iaşi va reuni peste 200 de lideri ai studenților și este unul de mare însemnătate, în cadrul sesiunilor de lucru organizându‑se și alegerile pentru liderii de la nivel național.

Alături de studenţi sunt invitaţi la deschiderea evenimentului reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Ministerului Tineretului şi Sportului, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Temele de discuţie ce vor fi abordate în cadrul sesiunilor de lucru sunt diverse, de la calitatea învăţământului superior şi ARACIS, la promovarea voluntariatului şi antreprenoriatului în rândul studenţilor, la subiecte legate de reprezentarea studenţilor, acordarea procentului de 25% în alegerea rectorului, înfiinţarea Consiliului Consultativ pe Probleme de Educaţie, creşterea subvenţiei cămine-cantine şi a cuantumului burselor.

USR este o organizație umbrelă la nivel național, pentru 100 de asociații studențești și de tineret din 18 centre universitare. Scopul statutar al federației este acela de a reprezenta, promova și apăra drepturile studenților, în raport cu actorii relevanți la nivel național, în special cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Parlamentul, Guvernul, Președinția României, precum și municipalități și universități, fiind membră și în Consiliul Economic și Social din România