BULETIN INFORMATIV IPJ IASI

politisti localiAtenție! Se fură biciclete și în Pașcani 

În dimineața zilei de 01.03.2015, un pășcănean de 58 de ani a reclamat faptul că în noaptea de 28.02.-01.03.2015, persoane necunoscute i-au sustras bicicleta, prin tăierea cablului antifurt, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 600 lei. Polițiștii au stabilit că bicicleta a fost sustrasă de pe casa scării blocului unde locuiește partea vătămată, fiind asigurată cu sistemul antifurt de balustrada metalică. În cauză este întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

CE TREBUIE SĂ ŞTII PENTRU A PREVENI FURTURILE DE BICICLETE

  • Alege un sistem antifurt cu protecţie sporită: mare parte a furturilor de biciclete sunt comise prin tăierea cu un cleşte a lanţului de prindere. Pe piaţă sunt sisteme antifurt care au o rezistenţă mare şi nu pot fi rupte/tăiate cu uşurinţă. În acest fel acţiunea potenţialilor infractori este îngreunată şi sunt descurajaţi de zgomotul pe care îl produc atunci când încearcă să fure o bicicletă (recomandate pentru cei care lasă bicicletele depozitate în scări de bloc, uscătoare sau alte locuri de acest gen, dar nu numai). Chiar dacă aceste sisteme sunt mai scumpe, te pot scăpa de necazuri pe viitor şi îţi ţin departe hoţii de bicicleta ta;
  • Pe stradă, parchează bicicleta într-un loc circulat, frecventat de oameni. Hoţii evită să acţioneze în astfel de situaţii.
  • Manifestaţi atenţie atunci când observaţi în scara blocului persoane necunoscute. Reţineţi semnalmentele şi dacă aveţi suspiciuni întemeiate cu privire la prezenţa acestora sesizaţi imediat poliţia.
  • Chiar dacă stai la casă şi ai curte, bicicleta nu trebuie lăsată la vedere şi în apropierea porţii de acces. Nu îi subestima pe infractori!

„În cazul unui furt, mergi imediat la poliţie şi prezintă elementele de identificare ale bicicletei. În acest fel faci mai rapidă identificarea bicicletei sau a componentelor sale.

 

Acțiune pe linie de viteză 

În ziua de 01.03.2015 polițiștii Serviciului Rutier  au acționat pe raza județului Iași pe linia respectării regimul legal de viteză. Au fost aplicate 249 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 45000 lei (viteză = 121, depășiri = 1, alcool = 1, alte abateri = 126), reținute 2 permise de conducere (depăşire, alcool) și retrase 2 certificate de înmatriculare.  

 

A consumat băuturi alcoolice și apoi s-a urcat la volan

În data de 1 martie a.c., orele 04:20, polițiștii Serviciului Rutier au identificat în trafic pe H. Petru, de 26 de ani, din comuna Costuleni care conducea o mașină pe DN 28, în loc. Osoi, com. Comarna, jud. Iaşi după ce a consumat băuturi alcoolice. A fost testat cu aparatul alcotest Drager care a indicat o alcoolemie în aerul expirat de 0,88 mg/l.  A fost condus la spital pentru recoltare de  probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui auto pe drumurile publice având în sânge o alcoolemie peste limita legală.

 

Biciclist autoaccidentat 

În seara zilei de 1 martie a.c., T. Valentin, de 42 de ani, din comuna Hălăucești  conducea o bicicletă pe D.J. 208, dinspre Hălăuceşti către Luncaşi și la intrarea în sat, din cauza stării de ebrietate în care se afla, s-a dezechilibrat şi a căzut de pe bicicletă în şanţul betonat ce mărgineşte carosabilul, suferind vătămări corporale.  A fost transportat și internat la Spitalul municipal de Urgenţe Paşcani pentru îngrijiri medicale. Fiind testat alcoolscopic s-a constatat că avea o alcoolemie în aerul expirat de 1,00 mg/L.
Accident rutier în comuna Sirețel 

La data de 01.03.2015, în jurul orelor 19.00 pe raza comunei Sireţel, în localitatea Humosu, judeţul Iaşi, s-a comis un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane:  A.VASILE, de 40 de ani, din localitate în timp ce se deplasa, în calitate de pieton, pe partea stângă a D.C.148, în localitatea Humosu, către comuna Sireţel, a fost surprins şi accidentat uşor de o motocicletă, care era condusă în acelaşi sens de mers, pe contrasens, de D. IONUŢ, de 25 de ani, din Sirețel. Acesta, după producerea accidentului, a părăsit locul faptei, cu tot cu motocicletă, fără încuviinţarea poliției, nu a anunţat evenimentul şi nici nu s-a prezentat la unitatea de poliţie.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că nu este posesor de permis de conducere.
Victima accidentului a fost internată la Spitalul municipal de Urgenţe Paşcani pentru îngrijiri medicale. În cauză s-a întocmit dosar penal.