Cupa Davis – Marius Copil speră să aducă cel de-al doilea punct pentru România

Marius Copil speră să aducă al doilea punct pentru România, vineri, în cel de al doilea meci de simplu al întâlnirii dintre echipele României și Israelului, din turul I al Cupei Davis, care are loc în Sala „Transilvania” din Sibiu.

Copil va evolua împotriva celui mai experimentat jucător din echipa Israelului, Dudi Sela, un jucător ai cărui părinți sunt români.

Înainte de meci cu o zi, atât Marius Copil, cât și Dudi Sela au declarat că vor să câștige partida de vineri.

„Eu cu Sela am mai jucat acum jumătate sau doi, în Franța, am câștigat în două seturi. Îl cunosc destul de bine, știu cum joacă, știu ce am de făcut, sper să aduc un punct”, a declarat Marius Copil, înaintea meciului cu Dudi Sela.

Sela, ai cărui părinți vor fi prezenți pentru prima dată la un meci de al său din România, s-a declarat optimist în privința partidei.

„Voi încerca să aduc primul punct vineri. (…) Știu foarte bine, jucători foarte buni. Nu ne va fi ușor”, a spus în urmă cu o zi, la conferința de presă, Dudi Sela, care a mărturisit că „se simte ca acasă, la Sibiu”.

Dudi Sela ocupă un loc mai bun în clasamentul ATP față de Marius Copil. Dudi Sela, 29 de ani, poziția 108 în clasamentul ATP, este cel mai experimentat jucător din echipa Israelului. Finalist a două turnee ATP, Dudi Sela a înregistrat cel mai bun rezultat anul acesta, la Australian Open, unde a ajuns până în turul trei, fiind învins de Rafael Nadal.

În Cupa Davis, jucătorul israelian a debutat în 2005, fiind convocat la echipa națională de 20 de ori și disputând în total de 38 de meciuri, cu 18 victorii și 20 de înfrângeri.

Marius Copil, 24 de ani, poziția 168 ATP, a avut un început de an bun. S-a calificat pe panoul principal de la Brisbane și a acces până în turul doi la Australian Open.

Primul său meci de Cupa Davis, în 2009, victorie alături de Horia Tecău. Și la ultima întâlnire din Cupa Davis, anul trecut, când a adus punctul egalizator. Marius a adunat nouă întâlniri și 12 meciuri, 7 victorii și cinci înfrângeri.

Despre Marius Copil, antrenorul nejucător al României, Andrei Pavel, a declarat în urmă cu o zi, că „a avut un început de an bun”, deci s-a declarat încrezător în șansele sale de a-l bate pe Dudi Sela. Întrebat dacă se teme de Dudi Sela, Andrei Pavel a declarat că „nu se teme de nimic”.

Echipa României conduce formația Israelului cu 1-0, după ce tenismanul Adrian Ungur l-a învins pe israelianul Bar Tzuf Botzer cu 7-5, 6-3, 6-0, vineri, în Sala Transilvania din Sibiu, în primul meci de simplu al întâlnirii din primul tur al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa-Africa.

Ilie Năstase, Țiriac Junior, Bogdan Stelea, Viorel Hizo și Rică Răducanu se numără printre susținătorii României, la primele meciuri de simplu al întâlnirii dintre echipele României și Israelului, din turul I al Cupei Davis.

În tribune s-a mai aflat soția președintelui Klaus Iohannis, Carmen, și fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, dar și autorități locale.