Adi Cristi
Adi Cristi

URMEAZĂ STAȚIA TRAIAN BĂSESCU

Adi Cristi

Adi Cristi

Scena politică a țării nu a suferit niciodată, în ultimii 25 de ani, de plictiseală sau dezinteres. Tot timpul a fost pe picior de spectacol, de jocuri de artificii dintre cele mai spectaculoase. În ultimul timp, atenția opiniei publice a fost ”capturată” de gesturile dintre cele mai șocante ale lui Traian Băsescu, cel care începe să-și construiască un nou statut de politician răzvrătit, un fel de Traian Neînfricatul, cel care este în stare să se ia la trântă cu toți cei care îndrăznesc să-i stea în cale, fie că sunt politicieni sau magistrați, procurori sau judecători.

Traian Băsescu începe să-i aducă aminte protejatei sale într-ale DNA, Laura Codruța Kovesi, momentul din 2009, când a reușit să o dreseze prin pocnituri de bici și lovituri directe adresate celei care după aceea a devenit cel mai fidel soldat al președintelui jucător, cu ajutorul căruia Traian Băsescu a pus stăpânire pe clasa politică. Iată care au fost atacurile băsesciene îndreptate împotriva procurorului general al Românei de atunci, Laura Codruța Kovesi: „Doamna procuror, cred că ați înțeles foarte bine ce v-am spus și am o rugăminte: nu mă confundați cu un ziarist, căruia îi faceți o declarație. Vorbiți cu șeful statului, care vă spune așa: au murit 1600 de oameni la Revoluție, iar voi închideți dosarul. Au murit oameni la Mineriada din 13-15. Ce vreți să spuneți, că vă impun o soluție? Vă impune realitatea să spuneți dacă s-au împușcat singuri oamenii ăia sau au fost împușcați de cineva?”

După acest atac frontal, Traian Băsescu a reușit să se impună și să construiască un culoar prin care au început să circule exclusiv interesele sale dinspre SRI-Parchete-ICCJ, capete de pod câștigate și care acum au rămas suspendate în aer, de la înălțimile cărora, după plecarea lui Traian Băsescu de la butoanele din Cotroceni, au început să se prăbușească unul câte unul, sau una după alta.

Acum este rândul Laurei Codruța Kovesi (pusă șefa DNA, la presiunea aceluiași președinte jucător) să-i dea lui Traian Băsescu o temă pentru acasă, începând cu lecția de dictare oferită Elenei Udrea, cel mai important proiect prezidențial, declarat și asumat.

Vorbind acum despre creația băsesciană, Blonda de la Golden Blitz ajunsă între timp Blonda din Celulă, nu putem să nu ne apropiem de cele sfinte și să ne aducem aminte de starețul Ioil de la Leculești, cel care a încercat să-i supraliciteze destinul Elenei Udrea, pe care o și vedea, deschizând cartea, ca fiind viitorul președinte al României.
”Călugărul Ioil a întâlnit-o pe Elena Udrea în campania electorală, atunci când aceasta l-a vizitat după ce a citit în presă că stareţul de la Leculești a spus că o femeie va fi următorul președinte al României. „Este o femeie credincioasă, s-a rugat în biserică, a făcut metenii. Era profund tulburată, dar a plecat mai liniștită după ce i-am spus că funcția pentru care râvnește este destul de grea mai ales că țara e sărăcită. România a fost jefuită de cei care au condus de-a lungul anilor cu bună știință. I-am spus atunci că nu are o echipă puternică și nu are pe cine se baza. O femeie care a rămas singură și care va ajunge din nou pe funcție chiar dacă acum a căzut”, a spus părintele Ioil”. Se pare că această față bisericească are un anume har, reușit să constate că țara a fost sărăcită prin metoda hoției la drumul mare, sesizând, prin rugăciune și celelalte practici bisericești, cât de putrezită este țara în partea ei de spirit.

În timp ce viitorul Elenei Udrea se lăsa mângâiat de călugărul Ioil, Traian Băsescu își începea atacul violent împotriva oamenilor din aceeași Justiție, pentru care nu a ezitat să se dea cu capul de toți pereții pentru a-i garanta independența.
”Dacă domnul Niţu (procurorul general n.r.) crede că a venit vremea în care nimeni să nu îndrăznească să mai exprime vreun punct de vedere că dânsul are sensibilităţi, îl anunţ că nu voi ţine cont de sensibilităţile domniei, mai ales când minte.” Pentru o astfel de afirmație Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) sesizează Inspecția Judiciară în urma apelului public al conducerii Ministerului Public față de declarațiile fostului președinte Traian Băsescu referitoare la dosarul care are ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate și arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, județul Călărași.

Suntem într-o situaţie de perplexitate, din care nu vom reuși să ieșim chiar atât de ușor, mai ales că, după cum vorbesc meteorologii, urmează o vreme imprevizibilă, cu fenomene greu de precizat, mai ales că iminenta arestare a lui Traian Băsescu nu mai poate fi formulată în termenii veștilor spectaculoase. Începe să fie un fapt firesc care, pur și simplu, decurge din modul în care se derulează evenimentele. Urmează stația Traian Băsescu, cu peronul pe partea DNA.