Accident Airbus A320: Zeci de apropiați ai victimelor au ajuns pe aeroportul din Barcelona

apropiați ai victimelorApropiați ai victimelor accidentului avionului Airbus A320, al companiei germane Germanwings, prăbușit marți în sudul Franței, au sosit pe aeroportul din Barcelona încercând să obțină informații despre catastrofa aviatică, relatează AFP.
Zeci de persoane au ajuns la aeroport marți după-amiază, la puțin timp după anunțarea prăbușirii avionului. Unele dintre acestea s-au apropiat de biroul de informații Swissport, unde lucrează trei angajați pentru diferite companii aeriene, între care Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa.
Trei cupluri și patru bărbați singuri, vizibil afectați, au încercat să obțină informații despre accidentul aviatic în urma căruia nu există supraviețuitori, potrivit autorităților franceze.
Toate persoanele au fost însoțite într-o sală pusă la dispoziție de poliție apropiaților victimelor catastrofei aviatice, în timp ce numeroșilor jurnaliști li s-a interzis accesul în zonă.
Niciun reprezentant al companiei nu a fost găsit marți pe aeroportul din Barcelona. Cei trei angajați, care lucrau pentru mai multe companii low-cost, erau vizibil copleșiți de apeluri. ‘Nu putem să vă dăm informații. Există o celulă de criză pentru aceasta’, a răspuns o angajată.
Un comunicat al Germanwings difuzat în jurul orei locale 14.30 (13.00 GMT) indica doar accident, tipul de aparat, numărul zborului și numărul de pasageri, 144, și șase membri ai echipajului, prezentând condoleanțe din partea companiei.
Alte două zboruri sunt prevăzute în cursul serii spre Dusseldorf și Stuttgart și alte două dinspre aceste orașe, potrivit panourilor de pe aeroport. Compania germană asigură numeroase curse spre Germania, respectiv din Barcelona spre orașele Hamburg, Hanovra, Berlin și Koln.
Vicepremierul spaniol Soraya Saenz de Santamaria a declarat că 45 de pasageri aveau nume de familie spaniole, potrivit televiziunii publice TVE. Dar nici ea și nici șeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, nu au prezentat elemente mai precise privind cetățenia pasagerilor. Rajoy a explicat că în acest moment nu dispune decât de informații preliminare. Șeful executivului catalan, Artur Mas, a declarat că o echipă de psihologi se află la dispoziția familiilor victimelor ‘în aceste momente atât de delicate și de dificile’.