Breaking News

MAE: În cursul zilei de joi, trei cetățeni români au sosit în România din Yemen via Djibouti

Ministerul Afacerilor Externe informează, într-un comunicat de presă, că în cursul zilei joi, de 9 aprilie, trei cetățeni români au sosit în România din Yemen via Djibouti.

”Aceștia au fost evacuați din Yemen la datele de 6 și 7 aprilie 2015, cu sprijinul Ambasadei României la Abu Dhabi. MAE, prin intermediul Ambasadei României la Abu Dhabi, a menținut legătura permanentă atât cu autoritățile din zonă, cât și cu cei 3 cetățeni români și a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen-Djibouti-România. Doi dintre acești 3 cetățeni români au fost asistați și de către Organizația Internațională pentru Migrație — biroul România și biroul Djibouti (OIM) atât la sosirea în Djibouti, cât și pentru îndeplinirea formalităților de îmbarcare pe o aeronavă cu destinația România. Cel de-al treilea cetățean român a beneficiat și de sprijinul companiei angajatoare în cadrul demersurilor de repatriere”, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, până în prezent, numărul persoanelor evacuate și repatriate din Yemen cu sprijinul MAE este de 25 de cetățeni români și 3 membri de familie.

”MAE continuă eforturile de evacuare în siguranță a cetățenilor români aflați în Yemen și rămâne în legătură permanentă atât cu aceștia, cât și cu toate autoritățile competente din regiune”, spune comunicatul.