Nepal/seism: Un al doilea avion umanitar francez a sosit la Kathmandu; un prim avion cu supraviețuitori a aterizat la Paris

resizeUn al doilea avion umanitar francez, având la bord 20 de tone de mărfuri și circa o sută de persoane specializate în operațiuni de salvare de urgență, a sosit joi dimineața în capitala nepaleză, Kathmandu, relatează AFP.
Avionul, un aparat militar A340, era imobilizat de marți dimineața la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite (EAU), din cauza lipsei de autorizație din partea Nepalului de a ateriza pe micul aeroport din Kathmandu, sufocat de amploarea ajutorului internațional.
Miercuri, un prim avion francez cu ajutoare a aterizat în capitala nepaleză cu 55 de specialiști din domeniul medical și umanitar și 25 de tone de materiale.
Avionul a părăsit apoi Kathmandu și a ajuns la Paris având la bord 206 supraviețuitori ai seismului, în principal francezi. Potrivit unei surse a Ministerului francez de Externe, printre pasageri se aflau 12 copii și 26 de răniți. În afară de francezi, în avion mai erau germani, elvețieni, italieni, portughezi și turci.
Bilanțul seismului de 7,8 grade survenit pe 25 aprilie în Nepal se apropie de 5.500 de morți, potrivit unui nou comunicat difuzat de autoritățile locale.