PSD face apel la politicieni să dea dovadă de ”înțelepciune și echilibru” în legătură cu acuzațiile aduse primarului Gheorghe Nichita

intelepciune si echilibruLa aproape o săptămână de la reținerea de către procurorii anticorupție și, ulterior, punerea sub control judiciar de către magistrații Tribunalului Municipiului București (TMB) a primarului Gheorghe Nichita, suspectat de abuz în serviciu, PSD Iași lansează un apel către toți oamenii politici, să dea dovadă de înțelepciune și echilibru în afirmații, în această chestiune. Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al PSD Iași, în prezent nu există nicio acuzație oficială privind săvârșirea unor acte de corupție la Primăria municipiului Iași. ”Ca atare, alegațiile precum că PSD ar fi creat un ”sistem mafiot” și ”poliție politică” (potrivit căreia ar fi fost urmăriți adversari politici) sunt pure invenții denigratoare ale copreședintelui PNL Iași, pentru care ar trebui să-și ceară scuze public față de fiecare membru al PSD Iași  pe care l-a jignit în mod gratuit. Nu putem fi de acord ca în locul magistraților să dea verdicte Cristian Adomniței și PNL și să condamne în bloc oameni pe care nici măcar nu îi cunoaște. Singura în măsură să stabilească vinovăția sau nevinovăția unui om este instanța de judecată, căreia i se supune inclusiv primarul municipiului Iași. De aceea, recomandăm colegilor de pe scena politică să nu cadă în capcana în care s-au prins Cristian Adomniței și PNL”, se afirmă în document. Reamintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Secția de combatere a corupției au dispus joi, 30 aprilie, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a primarului municipiului Iași, Gheorghe Nichita, care este acuzat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, prin care cea de instigare la abuz în serviciu și la cea de instigarea la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic. Magistrații Tribunalului Municipiului București (TMB) au respins, vineri, 1 mai, propunerea înaintată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) privind arestarea preventivă a primarului municipiului Iași, Gheorghe Nichita, acesta urmând a fi cercetat sub control judiciar. Procurorii DNA au făcut recurs la deciziea TMB, acesta urmând a fi soluționat vineri, 8 mai, la ora 8.00, la Curtea de Apel București. (E.M.)

One comment

  1. porcu’ mafiot nichita trebuie dat jos urgent din primaria Iasi si aruncat in puscarie impreuna cu clanul familiilor de mafioti din administratia publica ce au paralizat economia Iasi si imprejurimi !