Rovana Plumb: Astăzi s-a reușit în Parlament o nouă reparație socială

Președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, a subliniat miercuri că s-a reușit în Parlament „o nouă reparație socială, PNL preluând însă poziția PDL privind tăierile de venituri”.

„Astăzi, în Camera Deputaților, a fost adoptat proiectul prin care se poate reveni asupra tăierilor de pensii operate de guvernul Boc în cazul grefierilor. Este un nou act de reparație socială pe care îl facem unor oameni care au fost umiliți de guvernarea PDL. Scandalos este însă modul în care foști colegi din PNL au decis să renunțe la toate promisiunile pe care le-am făcut în 2012 — de a face reparații sociale în România, după dezastrul guvernării portocalii. Astăzi, liberalii s-au abținut de la vot, dând satisfacție celor care în 2012 au distrus viețile a sute de mii de români. PNL-ul condus de doamna Gorghiu a devenit fanul austerității și al măsurilor luate împotriva românilor de PDL”, susține Rovana Plumb într-un comunicat transmis AGERPRES.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, ca for decizional, un proiect de lege care prevede că personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, personalul de specialitate criminalistică, precum și tehnicienii criminaliști din cadrul parchetelor cu o vechime de cel puțin 25 de ani în specialitate pot beneficia la împlinirea vârstei de 60 de ani de pensie de serviciu.

Proiectul prevede că „personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea, personalul de specialitate criminalistică și personalul care ocupă funcții auxiliare de specialitate criminalistică, precum și tehnicienii criminaliști din cadrul parchetelor, cu o vechime de cel puțin 25 de ani în specialitate, pot beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de media salariilor de bază brute lunare realizate, inclusiv sporurile, corespunzătoare ultimelor 12 luni de activitate anterioare lunii în care se depune cererea de pensionare”.

Proiectul a fost adoptat cu 226 de voturi pentru, 6 voturi împotrivă și 86 de abțineri.