Marea Britanie/alegeri: Nick Clegg și-a anunțat demisia din fruntea Partidului Liberal-Democraților

Liderul liberal-democraților britanici, Nick Clegg, și-a anunțat vineri demisia din fruntea partidului, după ce formațiunea sa a înregistrat un eșec răsunător la alegerile legislative de joi, în condițiile în care, anterior, liberal-democrații au făcut parte din coaliția de guvernare condusă de conservatorul David Cameron, informează EFE.

‘Rezultatele au fost devastatoare’, a recunoscut Nick Clegg, într-o conferință de presă la Londra. La orele 10:30 GMT, liberal-democrații nu aveau decât opt deputați (față de 57, în parlamentul actual), în condițiile în care se mai așteaptă rezultatele de la doar nouă circumscripții electorale din cele 650 la nivelul Regatului Unit.

AFP scrie că Nick Clegg și-a salvat in extremis postul de parlamentar, ieșind câștigător în circumscripția Sheffield Hallam, din nordul Angliei.

”Este dureros de evident acum că a fost o noapte crudă și punitivă pentru liberal-democrați”, a declarat Clegg, vicepremier în exercițiu în guvernul de la Londra.

El a fost reales parlamentar pentru a treia oară, obținând joi 22.215 de voturi față de cele 19.862 ale laburistului Oliver Coppard.