SUA și CERN au semnat un nou acord de cooperare

SUA și Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN) au semnat joi un nou acord de cooperare în domeniul cercetării din domeniul fizicii, informează AFP.

Acordul semnat în cadrul unei ceremonii la Casa Albă de către Departamentul pentru Energie, Fundația națională americană a științelor și CERN, cu sediul la Geneva, va permite descoperiri științifice suplimentare în domeniul fizicii particulelor și al calculului informatic avansat, se precizează într-un comunicat citat de AFP.

„Societatea, precum și comunitatea științifică în ansamblul său vor beneficia pe deplin de o cooperare științifică productivă dincolo de frontiere”, a spus John Holdren, director al Oficiului pentru Știință și Tehnologie al Casei Albe.

„Acest acord ne permite să luăm în considerare o cooperare de succes pe termen lung cu Statele Unite, în mod special pentru a duce în decursul anilor marele accelerator de particule Large Hadron Collider (LHC) la potențialul său deplin printr-o serie planificată de modernizări”, a declarat directorul general al CERN, germanul Rolf Heuer.