Noul Volvo XC 90, mașina – eveniment a acestui an, poate fi testată și de ieșeni

The new Volvo XC90 with the T8 engine driven in Tarragona, Spain.Cu ocazia lansării la Iași a noului Volvo XC 90, Casa Auto ține ”porțile deschise” la acest sfârșit de săptămână, pentru ca toți prietenii excepționalei mărci suedeze să vadă și să testeze mașina-eveniment a anului, desemnată deja de specialiști drept ”cel mai sigur autoturism din lume”. Acțiunea de tip open-doors este organizată în zilele de vineri și sâmbătă, 29-30 mai, între orele 9.00-17.00, la showroom-ul Volvo de la Casa Auto, situate în Șos. Păcurari nr.177. Accesul se face pe bază de programare prealabilă. Deși noul Volvo XC90 este déjà identificat drept expresia supremă a siguranței auto, unii analiști sugerând chiar faptulcă ar fi cea mai sigură mașină a tuturor timpurilor, există multe alte superlative și recorduri special adunate în conceperea sa. Iată-le pe cele mai importante:

 

  • O combinație de putere și consum efficient, fără egal. Vârful de gamă este reprezentat de XC90 Twin Engine, care combină un motor supercharged și turbochaged cu un motor electric, adică 400 de cai putere cu emisii de CO2 de numai 59g/km și un cuplu maxim combinat de peste 600 Nm, XC90 accelerând de la 0 la 100 km/h în numai 6 secunde.

 

 

  • Șasiu complet nou, pentru o croazieră lină, robustă, specific unui SUV, combinată cu o manevrabilitate precisă și o responsivitate pe măsură.

 

  • SENSUS – cel mai modern sistem de control in-car de pe piață; controlul se face intuitiv pe tableta cu ecran tactil și prin voice-control, cu acces la aplicații care pot fi descărcate din cloud, iar variantele controlului in-car includ radio prin Internet, navigare, găsirea unui loc de parcare, music streaming, posibilitatea de a reda conținutul unui smartphone Android sau Apple pe consola centrală, un hot spot pentru folosirea tabletei central în mașină și multe altele.

 

  • Cel mai bogat pachet de siguranță standard, ce include și două sisteme în premieră mondială: un pachet de protecție run-off road și un asistent de oprire automată in intersecții.

 

  • Suport automat întrafic – șofat semi-autonom prin tehnologia Adaptive Cruise Control cu Pilot Assist, prin care accelerarea, frânarea și, mai nou, direcția sunt controlate automat.

 

  • Design premium și interior de lux, pentru care au fost folosite concepte, material și tehnici unice, astfel încât materialele special, precum pielea Nappa, lemnul de mesteacăn dungat, sau cristalul Orrefors să redefinească ideea de confort perfect și exclusivist, pentrutoțicei 7 pasageri.
  • Unul dintre cele mai performante sisteme audio din lume – compus dintr-un amplificator de 1.400 W de clasă D și 19 boxe, toate produse de Bowers & Wilkins.

 

Programările pentru acțiunea de tip open-doors se efectuează la tel. 0728 228474,sau prin e-mail contact@casaautois.ro. (E.M.)