Birchall: Gorghiu nu a fost stingherită când ministrul liberal al Muncii s-a opus majorării progresive a alocațiilor

ana birchallDeputatul social-democrat Ana Birchall susține că Alina Gorghiu, copreședinte al PNL, este foarte vocală acum pe subiectul alocației copiilor, deși nu a fost deloc stingherită când ministrul liberal al Muncii a ales să se opună consecvent proiectului PSD de majorare progresivă a alocației.

„M-am abținut să comentez ipocrizia cu care unii membri PNL găsesc acum de cuviință să dea lecții pe tema majorării alocațiilor pentru copii, pentru că mă așteptam la mai multă maturitate și responsabilitate din partea unor oameni politici care au făcut parte din guvernare și din proiectul nostru pentru România. Nu pot să nu remarc faptul că doamna Alina Gorghiu este foarte vocală acum pe subiectul alocației copiilor, dar, în schimb, nu a fost deloc stingherită când ministrul liberal al Muncii de atunci a ales să se opună consecvent proiectului PSD de majorare progresivă a alocației, proiect introdus de mine în Camera Deputaților în 2013, susținut de peste 60.000 de semnături și care prevede creșterea în etape a cuantumului alocației până la suma de 200 de lei”, afirmă Birchall, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Ea adaugă că i-ar fi plăcut ca aceia care folosesc acum tema măririi alocațiilor în mod populist, strict pentru propriul câștig politic, să fi fost la fel de aprigi și preocupați de această temă și în 2013.

„Din păcate, se pare că în acest nou PNL vorbele nu țin cont de fapte și de realități. Așa cum am văzut și în cazul legii insolvenței persoanelor fizice, unii liberali, printre care și doamna Alina Gorghiu — membru în Comisia juridică din Camera Deputaților, dar care nu a participat la nicio ședință dedicată dezbaterilor pe această lege—, nu s-au împiedicat de adevărul că senatorii liberali au votat împotriva legii, ca să își asume apoi meritele”, se mai arată în comunicat.