Biden îl numește pe atacatorul de la Chattanooga un „jihadist pervertit”, la ceremonia în memoria celor patru militari uciși

joe bidenVicepreședintele Statelor Unite Joe Biden l-a numit sâmbătă pe bărbatul care a împușcat mortal patru militari pe 16 iulie un „jihadist pervertit”, în timpul unei ceremonii în memoria militarilor uciși la Chattanooga, Tennessee, relatează Reuters.

 

Biden a declarat în fața participanților la ceremonie că ideologia care l-a împins pe Mohammod Youssuf Abdulazeez, un inginer în vârstă de 24 de ani, să se comporte ca un nebun în două facilități militare locale nu se potrivește cu caracterul național. „Când acest jihadist pervertit a lovit, toată lumea a răspuns”, a spus Biden. „Avem un mesaj pentru acei lași pervertiți din lume. America nu va ceda niciodată, nu va îngenunchia și nu se face mică de frică”. Abdulazeez a deschis focul într-un centru de recrutare militară dintr-un mall în Chattanooga, apoi s-a îndreptat cu mașina spre un centru de rezerviști din apropiere unde a ucis patru pușcași marini înainte de a fi împușcat mortal pe 16 iulie, potrivit autorităților. Anchetatorii încearcă să stabilească dacă Abdulazeez, un kuweitian naturalizat cetățean american, a făcut parte dintr-o organizație sau era un „lup singuratic”. Biden i-a descris pe cei patru militari uciși ca eroi și „oameni de onoare, oameni de credință, oameni hotărâți”, care „aveau un simț al datoriei… un sentiment de angajament”. El a adăugat că ei se numărau printre cei 4,2 milioane de tineri care s-au alăturat forțelor militare americane după atacurile din 11 septembrie 2001 asupra Americii. „Ei erau o parte din remarcabila generație 9/11”, a spus el. „Cea mai bună generație de luptători cunoscută de lume vreodată”.