Blaga: Vom depune moţiune de cenzură la momentul potrivit. Mi-aş dori un guvern minoritar

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga, pleaca la finalul intalnirii Colegiului Director National al PD-L organizata cu ocazia analizei rezultatelor alegerilor europarlamentare, in BucurestiCopreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, la postul public de televiziune, că liberalii vor depune o moţiune de cenzură „la momentul potrivit”, adăugând că, personal, şi-ar dori un guvern minoritar, dar nu exclude colaborarea cu UNPR, având experienţa „colaborării” cu Gabriel Oprea.ş dori un guvern minoritar (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

„La momentul potrivit vom depune moţiune de cenzură. În octombrie vom veni cu echipele pentru ministere, până la sfârşitul sesiunii vom depune moţiune de cenzură”, a declarat Vasile Blaga la TVR.

În acest context, copreşedintele PNL a arătat că îşi doreşte un Guvern minoritar, dar nu exclude formarea unui guvern cu ajutorul UNPR, precizând că „a fost întotdeauna un partid cinstit”.”Mi-aş dori un guvern minoritar dacă nu vor fi alegeri anticipate, deşi noi ne-am dori alegeri anticipate. Am din marele Partid Naţional Liberal o experienţă mai mare decât mulţi din vechiul PNL al colaborării cu domnul Oprea şi cu UNPR. Să nu uităm că UNPR a susţinut guvernele Boc şi Ungureanu, au fost corecţi, au fost cinstiţi, nu a căzut guvernul Boc şi guvernul Ungureanu din cauza lor”, a precizat copreşedintele PNL.Întrebat dacă îşi doreşte conducerea vreunui minister, Blaga a spus că „în acest moment” nu îşi doreşte acest lucru.”Nu am discutat despre funcţii de ministru, nici despre Vasile Blaga, nici despre doamna Gorghiu, nici despre altcineva. Noi ne dorim o echipă de oameni foarte competenţi, iar eu trebuie să dau exemplu că există loc şi pentru alţii. Oricând aş putea prelua un anumit minister pentru că le ştiu foarte bine”, a arătat Blaga.Pe de altă parte, solicitat de către moderatorul emisiunii să spună dacă se va ajunge la demisia premierului, Blaga a răspuns afirmativ.”Eu cred ca da. Eu nu-l mai văd premier, vedeţi şi astăzi (luni n.r.) domnul Dragnea a chemat miniştrii la ordine ca să le spună cum să comunice, ce să facă, Ponta e de decor acolo, dar văd că stă agăţat în continuare de fotoliul de prim-ministru, deşi orice om în situaţia lui şi-ar fi dat de mult demisia”, a precizat Vlasile Blaga.