Spania: Șase morți și trei răniți grav în explozia de luni de la o fabrică de artificii

Alte trei persoane se aflau marți seara într-o stare gravă sau foarte gravă la o zi după explozia care a avut loc la o fabrică de artificii din Zaragoza, în nord-estul Spaniei, deflagrație care a provocat până acum moartea a șase persoane, potrivit guvernului regional, informează AFP.

O femeie se află într-o stare ‘foarte gravă’ și alte două persoane, un bărbat de 25 de ani și o femeie de 45 de ani, sunt în stare ‘gravă’ și se află internați la terapie intensivă, potrivit unui nou bilanț difuzat de guvernul regional de la Aragon. Unul dintre cei șase răniți a fost externat din spital marți dimineața.

Potrivit sursei din cadrul guvernului regional, incidentul s-am produs în urma unei ‘prime deflagrații produse într-un depozit de pulbere’. Apoi, aceasta a ‘provocat o reacție într-o altă clădire, la 40 de metri, precum și distrugeri în barăcile în care se aflau explozibilii’.

Explozia, care a avut loc luni la începutul după-amiezii, a provocat moartea a șase persoane, o victimă fiind descoperită marți sub dărâmături, și rănirea altor șase.

Întreprinderea Pirotecnia Zaragozana S.A. este situată la mai puțin de 10 kilometri de aeroportul din Zaragoza. Fondată în 1860, ea a fost cumpărată în ianuarie 2015 de grupul francez Lacroix.

Fabrica are 40 de angajați și exportă artificii în Europa și Canada, potrivit site-ului său.

În mod tradițional, producătorii de artificii sunt foarte solicitați în Spania în august, pentru sărbătorile religioase celebrate în numeroase comunități.