Preluarea Iris Titan Shopping de către grupul Nepi, autorizată de Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea SC Degi Titan SRL de către Grupul Nepi, considerând că operațiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței pe piață, informează instituția, printr-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Astfel, Grupul Nepi, prin SC Nepi Sixteen Real Estate Investment SRL și SC Nepi Bucharest Two SRL, a preluat activele deținute de SC Degi Titan SRL, respectiv clădirile și terenul aferent unde, în prezent, funcționează centrul comercial Iris Titan Shopping Center București.

În România, Grupul Nepi desfășoară activități de investiții imobiliare în scopul închirierii către terți de spații de birouri, spații comerciale și industriale.

SC Degi Titan SRL desfășoară activități de închiriere și subînchiriere a bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, prin intermediul Iris Titan Shopping Center.

‘Consiliul Concurenței a evaluat operațiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, constatându-se că operațiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței pe piața serviciilor de închiriere a proprietăților imobiliare cu destinație comercială din cadrul marilor centre comerciale (centre comerciale tip ‘mall’, hypermarketuri, galerii comerciale cu o suprafață de peste 2.500 mp)’, se menționează în comunicat.