Adi Cristi
Adi Cristi

PĂCAT CU ALINA GORGHIU

Adi Cristi

Adi Cristi

Se trece din nou de la prostie la faptă. Un subiect tentant, care a ținut trează mintea românului, scufundată sub valurile de caniculă din această vară târzie, vine și ne pune pe râs, evident fără a mai face trimiteri savuroase înspre hăhăitorul de serviciu, omniprezentul, de altfel, Traian Băsescu. De această dată bufonul are fustă, ochelari și la fel e multă prostie, pentru a ne păsțra în desenul aceleași formule chimice a băuturilor acidulate. În acesta caz, trebuie să recunosc, chiar prea acidulate. Mai vechea noastră simpatie, Alina Gorghiu nu ezită să se facă din nou auzită, punctând începerea unei noi șesiuni parlamentare. Și, dacă tot vorbim de „un nou început”, chiar dacă acesta poartă aceleași haine ale opoziției veșnice, nu putem să nu observăm figura de șpagat a Alinei Gorghiu, activată aproape instantaneu de începerea activității de toamnă a Parlamentului României. Astfel, fără a scoate din context poziția tranșantă a președintelui Klaus Iohannis, referitoare la acordul său față de tripla salariilor demnitarilor, Alina Gorghiu se aruncă din proprie inițiativă în luptă, înotând împotriva curentului, de această dată cot la cot cu „oamenii lui Băsescu”, definindu-se a fi o nouă Elena Udrea venită în politica dâmbovițeană pe filiera neprevăzută a lipsei de tact politic. Copreședintele PNL vrea să fie popular până dincolo de ipocrizie, condamnând în termeni virulenți această nefirească majorare de salar pentru cei 48 de demnitari aleși să simtă beneficiile triplării remunerației, de altfel mică, după „bugetul mare al familiei” (Carmen Iohannis știe!)

Alina Gorghiu a afirmat că BPN al PNL, reunit la Gura Humorului, a votat în unanimitate pentru respingerea ordonanţei privind creşterea salariilor demnitarilor.

„PNL a votat, astăzi, şi formal, pentru că decizia politică a fost deja luată, în unanimitate, pentru respingerea ordonanţei privind creşterea salariilor demnitarilor, pentru că este nevoie să discuţi în mod unitar, corelat aceste salarii din domeniul bugetar şi această discuţie va fi făcută în Parlament, actunci când acel proiect de lege va veni şi vom prezenta un punct de vedere articulat din partea PNL”.

De fapt, dacă pornim de la rădăcina celui câte s-a împotrivit primul aplicării imediate a acestei prevederi ajungem la Victor Ponta revenit pe atunci din Turcia, după intervenția chirurgicală de la genunchi. Gabriel Oprea, cel care i-a ținut locul în fruntea Guvernului, în „cârdășie cu Klaus Iohannis” au încercat să forțeze nota și să facă apologia „salariilor de mizerie ale unui demnitar”, uitând că „mai de mizerie” sunt salariile a 2/3 din populația activă a țării, căci despre  mărimea pensiilor ne este jenă să mai vorbim.

După câteva încercări nereușite de susținere a acestui proiect, de către oamenii președintelui, după alte câteva tăceri suspecte și complice, iată că Alina Gorghiu încearcă să scoată PNL din încercuire, prin acest atac direct la voința exprimată a președintelui, care nu a ezitat să-i numească, pe cei care se împotrivesc proiectului, ipocriți! O fi Alina Gorghiu ipocrită? La această întrebare ne-a răspuns deja președintele. Nu sunt naiv să cred ca după această lipsă de tact politic, Alina Gorghiu va fi mazilită. Nu, în nici un caz, chiar și numai pentru că Klaus Iohannis nu este adeptul măsurilor radicale în piețele publice, mai ales a oamenilor politici din propria lui ogradă. Dacă era vorba despre Victor Ponta, cu dragă inimă, așa cum nu a pierdut spectacolul cu „urmărirea penală”. Atunci președintele, chiar dacă nu avea nici o prerogativă constiuțională, a cerut vocal, gălăgios, contrat felului sau tăcut de a fi, demisia premierului Victor Ponta, dând apă la moară unei opoziții de altfel de „doi lei”.

Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii „Jocuri de Putere”, un declarat adversar al actualei puteri, dominată de PSD, se vede nevoit să constate că a mizat pe „un cal mort”, cu ajutorul căruia ar fi dorit ca președintele Klaus Iohannis să reușească să-și pună „guvernul lui”, fugărindu-i pe pesediștii lui Ponta/Dragnea de la guvernare!

„Ceva știu, totuși, știu că liberalii nu au înțeles să se ridice la nivelul președintelui lor, cel care astăzi este președinte al României. NU SE POATE să dai mesaje politice înaintea unei sesiuni parlamentare extrem de importante dintre tulnicarese, focuri de tabără, plăcinte, sarmale și neclarități abundente cu privire la PRIORITĂȚILE ce urmează a fi promovate în Camera Deputaților, PRIORITĂȚILE ce urmează a fi promovate în Senat și topul locurilor din teritoriu unde presiunea baronilor PSD este atât de mare, încât liberalii locali sunt pur și simplu sufocați. Oamenii aceștia ce vor ajunge la putere STRICT datorită președintelui României, Klaus Iohannis, par să nu înțeleagă că măcar ar trebui să se porefacă că sunt preocupați de țara asta, dacă din păcate nu sunt în stare chiar să fie, cel puțin unii dintre ei… Păcat.”

Aici, oșeanul are dreptate: păcat!