Ungaria: Zeci de imigranți au fugit și din centrul de primire de lângă orașul Bicske

imageResize (98)Un grup de 64 de imigranți au fugit vineri din centrul de primire de lângă orașul Bicske, din centrul Ungariei, aceasta fiind a doua ‘evadare’ de acest tip în cursul zilei dintr-o tabără pentru imigranți, notează Reuters.  Totodată, imigranții blocați în gara din Bicske le-au spus polițiștilor că femeile și copiii din grupul lor vor porni sâmbătă pe jos către Germania, dacă trenul în care se află nu va primi permisiunea de a pleca.
În cursul dimineții, circa 300 de imigranți au fugit din centrul de primire din orașul ungar Roszke, situat în apropierea frontierei cu Serbia, ceea ce a determinat autoritățile ungare să închidă provizoriu și parțial postul de frontieră rutier din acest oraș.
În acest context, șeful diplomației ungare Peter Szijjarto a calificat drept dramatică situația imigranților din țara sa, dar a adăugat că autoritățile de la Budapesta sunt hotărâte să pună în aplicare toate normele Uniunii Europene, informează MTI. Sziajjrto a făcut aceste declarații înaintea unei reuniuni a miniștrilor de externe din UE care urmează să aibă loc vineri la Luxemburg.
Gardul construit la granița ungaro-sârbă servește acestui scop (punerii în aplicare a regulamentelor UE — n.r.) și, în viitorul apropiat, la această graniță vor fi înființate zone de tranzit unde imigranții să-și poată depună cererile de azil care să fie evaluate în doar câteva zile.
Szijjarto a spus că Ungaria oferă întreaga asistență necesară solicitanților de azil aflați deja la centrele de primire, unde sunt amenajate servicii sanitare și unde se distribuie apă și alimente. ‘Totuși, gările nu sunt centre de primire pentru refugiați. (Imigranții) trebuie să părăsească aceste zone. Vor primi în centre tot ajutorul de care au nevoie’, a insistat el.