Celebrul actor și regizor Robert Redford și regizorul Cary Fukunaga, premiați la Princess Grace Awards Gala

Regizorul american Cary Fukunaga și celebrul actor și regizor Robert Redford au fost recompensați de prințul Albert de Monaco și prințesa Charlene în cadrul Galei Premiilor Prințesei Grace, desfășurată în weekendul recent încheiat la castelul din Monaco al cuplului regal, scrie The Hollywood Reporter.

Regizorul Cary Fukugana a primit premiul din partea prințesei Charlene, regizorul seriei ‘True Detective’ declarând că ‘a fost un weekend cu evenimente incredibile’, potrivit The Hollywood Reporter.

Joi seară, Fukugana a fost prezent la Festivalul de la Veneția la premiera dramei regizate de el ‘Beasts of No Nation’, fiind ovaționat timp de șase minute de publicul din sală și primind totodată reacții pozitive din partea criticilor. Luni seară are loc premiera filmului său în cadrul Festivalului Telluride.

Robert Redford a fost recompensat alături de soția sa, Sibylle Szaggars Redford, cu Prince Rainier III Award oferit de cuplul regal. ‘Este o legendă a Hollywoodului. La fel ca și în cazul altor legende, realizările lui de la începutul carierei au fost mai dubioase, cum ar fi jefuirea unor bănci, furtul de mașini, beția sau dansul desculț în parc’, a declarat prințul Albert de Monaco despre Robert Redford în momentul acordării premiului, făcând trimitere la unele dintre rolurile de debut ale celebrului actor.

‘Am fost binecuvântat în cariera mea să fac filme care au generat curente de gândire, însă am vrut să fac și filme care se aflau puțin în zona gri, unde viața este mai complicată și au condus puțin mai mult spre independență. Aceste eforturi au condus la apariția festivalului de la Sundance și rezultatele se văd. Ce altă recompensă aș putea cere decât să îl văd pe Cary Fukunaga aici în această seară. Să împart scena cu Cary este o binecuvântare pentru mine pentru că este un produs al obiectivelor pe care ni le-am asumat la Sundance’, a declarat Robert Redford.

Este pentru prima dată în cei 33 de ani de existență ai Fundației Grace când ceremonia premiilor are loc la Monaco, prințul Albert mulțumind public pentru această inițiativă soției sale, prințesa Charlene.