Uraganul Linda s-a intensificat în ultimele ore

Uraganul Linda s-a intensificat în ultimele ore și a atins categoria 3 pe scara Saffir-Simpson, a informat Serviciul Meteorologic Național (SMN) din Mexic, potrivit EFE.

Linda se afla marți după-amiază la 419 kilometri sud-sud-vest de Cabo San Lázaro din statul Baja California Sur, a precizat SMN. Uraganul se îndreaptă spre nord-nord-vest cu 22 de kilometri pe oră și cu rafale de vânt ce pot atinge viteze de 240 de kilometri pe oră.

Potrivit meteorologilor, uraganul va provoca ploi intense în statul Baja California Sur, ploi foarte puternice în statele Sonora și Sinaloa și ploi puternice în statele Baja California, Nayarit, Jalisco și Colima.

Meteorologii prevăd că uraganul își va pierde din forță în următoarele ore și va deveni furtună tropicală miercuri, când se va afla la 382 de kilometri sud-vest de Punta Eugenia din statul Baja California Sur.

SMN a prevăzut formarea a 19 cicloane în bazinul Pacificului în sezonul din 2015, care a început la 15 mai. Până acum s-au format 12, dar mai sunt peste două luni până la încheierea sezonului.

În 2014 s-au înregistrat 21 de cicloane în Pacific, fiind vorba despre cel mai activ sezon pentru acest bazin din 1992 încoace.