Arad: Peste 260 de firme din 9 țări la Târgul Internațional AGROMALIM

Un număr de 260 de firme și crescători de animale din nouă țări – Ungaria, Germania, Austria, Italia, Slovenia, Spania, Polonia, Serbia și România – își vor prezenta oferta de produse și servicii la Complexul Expo Arad Internațional al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad în cadrul Târgului internațional de agricultură, industrie alimentară și ambalaje AGROMALIM, care are loc în perioada 10-13 septembrie.

Ediția 2015 a Târgului Agromalim înregistrează, față de anul trecut, o creștere cu 40% a spațiului dedicat mașinilor și utilajelor agricole, acoperind astfel întreaga suprafață interioară de 4.500 mp și respectiv exterioară, de 30.000 mp a Complexului Expo Arad Internațional, practic, gradul de ocupare a spațiului disponibil fiind de sută la sută.

În standurile din cadrul târgului vor putea fi văzute mașini și utilaje agricole, inputuri pentru fermele de cultura plantelor, sisteme de creștere și furaje pentru animale, medicamente și instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentară, produse agroalimentare, ambalaje, servicii de consultanță și financiare, reviste, cărți și cataloage de specialitate.

‘Ne bucură faptul că la ediția din acest an a târgului se adună 260 de de participanți, cărora le-am pus la dispoziție o suprafață record de expunere. Pentru instituția CCIA Arad este o confirmare a unui bun management și a unei strategii care dă roade. Am reușit să creștem acest eveniment, astfel încât să fie printre cele mai căutate puncte de interes pentru nouă țări’, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, Gheorghe Seculici, președintele CCCIA Arad.

Potrivit acestuia, ediția din acest an a târgului va propune o abordare modernă, axată în principal pe oportunități de dezvoltare. Întâlnirile de afaceri internaționale ce vor fi organizate dau șansa participanților să își creeze noi pârghii de colaborare în țară sau peste hotare. Pe parcursul desfășurării târgului vor fi organizate conferințe, în cadrul cărora vor fi tratate măsurile din PNDR 2014 — 2020, precum și alte forme de sprijin pentru agricultori pe diferite programe naționale și europene de finanțare și susținere a agriculturii.

Evenimentele din zilele de 12 și 13 septembrie, organizate cu sprijinul asociațiilor de crescători de animale ‘Păstorul’ Crișana, ‘Miorița’ Chișineu Criș, Asociația Crescătorilor de Animale Arad, ANZ București și OJZ Arad, vor fi dedicate crescătorilor de animale. În cadrul ediției din acest an a Expoziției de Animale de Rasă, pe toată perioada târgului, vor fi expuse taurine, ovine și caprine ale membrilor asociațiilor de crescători, cu accent pe prezentarea raselor de carne.

Totodată vor avea loc întâlniri ale asociațiilor, vor fi bonitate (sâmbătă) și premiate (duminică) cele mai frumoase exemplare expuse. Tot duminică se va decerna titlul de Miss Arad celui mai valoros exemplar de Bălțată românească și se va alege Campioana la rasa Holstein Friză. Cabalinele și animalele de hobby se vor număra de asemenea printre atracțiile vizitatorilor.

‘Nu va fi neglijat nici interesul participanților de a se informa, conferințele, prezentările și întâlnirile cu specialiștii și autoritățile urmând să fie prezente pe agenda Agromalim 2015. De asemenea, vor fi oferite informații privind finanțările pe fonduri europene ce pot fi accesate prin PNDR 2014 — 2020 și alte forme de sprijin financiar din partea statului. Vor fi prezentate produse noi și inovatoare, se va dezbate situația Camerelor Agricole județene și se vor căuta soluții pentru ca acestea să fie funcționale și să se dezvolte, iar întâlnirile de afaceri organizate vor crea cadrul pentru noi contacte cu posibili parteneri români și străini care să ajute la dezvoltarea afacerilor’, a conchis Gheorghe Seculici, președintele CCIA Arad.