Franța „nu triază” refugiații „în funcție de religie”

MANUEL VALLS DÉFEND SON BILANPrim-ministrul francez Manuel Valls a apărat marți seară caracterul „universal” al dreptului de azil ce exclude „trierea” refugiaților „în funcție de religie”, ca răspuns la dorința a doi primari de a nu primi decât exilați „creștini”, relatează AFP.

 

Trebuie ca refugiații să fie primiți „cu reguli” și „o organizare serioasă”, a declarat șeful guvernului în urările sale cu câteva zile înaintea Anului Nou evreiesc la sinagoga Nazareth din Paris.

Dar „nu se triază în funcție de religie” refugiații, a adăugat el. „Dreptul la azil este un drept universal”, a subliniat Valls.

În fața afluxului de exilați în Europa, președintele socialist Francois Hollande s-a declarat gata să primească 24.000 de refugiați în următorii doi ani. Dar doi primari aparținând opoziției de dreapta, cel din Roanne (centru-est) și Belfort (est), au afirmat că vor să primească doar „creștini”, unul dintre ei invocând riscul „terorist”, amintește France Presse.

Remarcile lor au fost deja condamnate ferm de ministrul de interne Bernard Cazeneuve și responsabilii Bisericii Catolice.