Dragnea, despre construirea unui gard la granița Ungaria-România: Sunt convins că CSAT va găsi o soluție

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, consideră că membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) ar trebui să ia în discuție, în viitoarea ședință, intenția autorităților de la Budapesta de extindere a gardului construit la frontiera cu Serbia astfel încât să cuprindă și granița cu România pentru a limita afluxul de imigranți.

„Sigur că România are ce să facă. Sunt la curent cu această informație, am aflat-o mai devreme. Din câte știți, este o ședință a CSAT și sunt absolut convins că membrii CSAT, în frunte cu președintele României, vor găsi o soluție în așa fel încât, ceea ce eu am spus mereu și voi spune în continuare, nu trebuie să uităm sentimentele de solidaritate umană, dar, în același timp sau poate și mai mult, să ne preocupe în primul rând securitatea României și a cetățenilor ei”, a declarat Dragnea, marți, la Senat.

Guvernul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la granița cu România a gardului pe care îl construiește la frontiera cu Serbia, pentru a face față unei eventuale schimbări a rutei folosite de migranți, a declarat marți ministrul de Externe ungar Peter Szijjarto, transmit MTI și Reuters.

”Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la granița ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraționiste în direcția României”, a spus șeful diplomației ungare, într-o conferință de presă.