Fluxul de imigranți la granița dintre Ungaria și Austria aproape s-a oprit

refugiatiFluxul de imigranți proveniți din Ungaria aproape s-a oprit în noaptea de marți spre miercuri la frontiera austriacă, unde numai 100 de persoane au fost identificate de poliție după intrarea în vigoare a noii legislații anti-imigranți adoptate de Budapesta, relatează AFP. Luni, cu o zi înainte de intrarea în vigoare a noilor măsuri în Ungaria, fusese înregistrat un număr record de 20.000 de imigranți.
În paralel, poliția austriacă a început miercuri dimineață să desfășoare primele controale la graniță, în special la principalul punct de trecere a frontierei austro-ungare de la Nickelsdorf, fără efecte majore asupra traficului rutier.
Viena a obținut marți acceptul Comisiei Europene pentru introducerea de controale temporare din cauza crizei imigranților. Austria a dat asigurări că aceste controale vor fi aplicate în mod ‘progresiv’ și ‘limitat’.
Principală țară de tranzit pentru imigranții care ajung în Ungaria, Austria a acceptat în noaptea de 4 spre 5 septembrie, în acord cu Berlinul, să faciliteze trecerea refugiaților care încercau să ajungă în Germania, înainte ca guvernul german să anunțe, la 13 septembrie, introducerea de controale la frontierele sale.
Doar 367 de imigranți au trecut ilegal frontiera în Ungaria marți, în prima zi a intrării în vigoare a noii legislații menite să oprească afluxul de refugiați, și toți fac obiectul unei proceduri judiciare, a anunțat miercuri poliția ungară.