MAI: Exercițiu de testare a capacității operaționale, în județul Timiș

 

Un exercițiu de testare a capacității operaționale de răspuns al autorităților române raportat la situația înregistrată în statele din vecinătatea României, din punct de vedere al dinamicii fluxurilor migratorii, se desfășoară în județul Timiș, a anunțat MAI.

Potrivit unui comunicat al Direcției de Informare și Relații Publice al MAI, transmis sâmbătă AGERPRES, exercițiul este organizat din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne.

„În aplicarea deciziilor luate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență condus de vicepremierul Gabriel Oprea, în ultimele săptămâni, autoritățile române au intensificat măsurile de siguranță la frontiera României cu Serbia, prin dislocarea unor forțe și mijloace logistice suplimentare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, precizează comunicatul.

Exercițiul reprezintă o continuare a măsurilor preventive și pro-active luate la nivelul instituțiilor cu atribuții din cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.