Igaș: Sufletește, voi rămâne întotdeauna alături de SMURD

Ideea genială a înființării SMURD aparține „unui om perseverent, care a preferat să își ceară iertare decât să ceară voie” pentru a pune bazele acestui serviciu, a declarat vineri, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la data când Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) a început să opereze, senatorul Traian Igaș (PNL), fost ministru al Afacerilor Interne. Acesta a subliniat că sufletește, va rămâne întotdeauna alături de SMURD.

„Doresc să îi asigur de tot respectul meu pe toți cei care își dedică cu toată determinarea timpul și profesionalismul în salvarea de vieți omenești. Sărbătorim astăzi un sfert de veac de la înființarea sistemului de urgență pe care astăzi îl cunoaștem și apreciem sub denumirea de SMURD. Această idee genială aparține unui om perseverent, care a preferat să își ceară iertare decât să ceară voie pentru a pune bazele SMURD’, a declarat, într-un comunicat de presă, Traian Igaș.

Acesta a arătat că, în perioada în care a condus Ministerul Afacerilor Interne, a investit multă încredere și a acordat un sprijin aparte SMURD-ului.

‘În mandatul meu, am creionat pașii pentru dezvoltarea și operaționalizarea punctelor de operare aeromedicală și am început cu regiunea de Vest. Pentru mine, SMURD-ul a fost o prioritate și am o împlinire aparte știind că am reușit să dotez Aeroportul din Arad cu un elicopter SMURD care să deservească toată zona de Vest’, a adăugat senatorul PNL.

La invitația secretarului de Stat Raed Arafat, fondatorul SMURD în România, senatorul liberal participă vineri la ceremonia de la Târgu Mureș, care marchează Ziua salvatorilor din cadrul acestui serviciu.