Hollande: „Nu vom ceda nici fricii, nici urii” după atentatele din 13 noiembrie de la Paris

francois-hollande„Nu vom ceda nici fricii, nici urii”, a declarat vineri președintele francez Francois Hollande, aducând un omagiu victimelor atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, informează AFP. ‘Cei care au murit în 13 noiembrie încarnează valorile noastre, iar datoria noastră este, mai mult ca niciodată, să le facem să trăiască. Nu vom ceda nici fricii, nici urii. Și dacă furia ne cuprinde, noi o vom pune în serviciul hotărârii calme de a apăra libertatea’, a declarat președintele francez, în timpul unui discurs de circa 15 minute, susținut în cadrul unei ceremonii naționale de reculegere.
În același discurs, Hollande a promis ‘în mod solemn’ că va face totul pentru a ‘distruge armata de fanatici’ care au comis masacrul din 13 noiembrie.
Franța a adus, vineri, un omagiu solemn emoționant celor 130 de oameni uciși și 350 de răniți în atentatele de la Paris, revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).
Circa 2.600 de persoane, printre care numeroase familii ale victimelor și răniților, participau la această ceremonie națională, în curtea de onoare de la Hotel des Invalides, celebru monument cu cupolă aurită din inima Parisului.
Cu toate acestea, câteva dintre familiile victimelor au refuzat să se asocieze acestui omagiu, considerând că guvernul francez nu a făcut nimic după primele atentate sângeroase din ianuarie, revendicate și ele de SI, pentru a preîntâmpina comiterea altor atacuri.