Atentate la Paris: Salah Abdeslam a călătorit nestingherit prin Europa pentru a-și aduna teroriștii

Teroristul belgian de origine marocană Salah Abdeslam, unul dintre participanții la atacurile de la Paris și despre care se crede că se ascunde acum în Belgia, a călătorit în luna septembrie mii de kilometri prin Europa pentru a-și reuni participanții la atacurile din 13 noiembrie și pentru a strânge materialele militare folosite, relatează postul TF1, citat miercuri de agenția EFE. Investigatorii presupun că Salah Abdeslam a închiriat cel puțin două vehicule pentru a-i căuta pe ceilalți membri ai comandourilor teroriste în Germania, Austria și Ungaria. Acest element a fost observat în urma analizei datelor GPS ale autoturismelor închiriate și a extraselor de cont bancare.
Plecând din cartierul său natal bruxellez Molenbeek, populat majoritar de musulmani, Abdeslam a pornit către est la începutul lunii septembrie, apoi a revenit la Bruxelles și a efectuat o a doua călătorie în aceeași direcție la sfârșitul lunii.
Investigatorii cred că unii dintre teroriștii care au executat atacurile de la Paris au venit direct din Siria, printre ei numărându-se Samy Amimour și Omar Ismail Mostefai, aceștia fiind doi dintre cei trei kamikaze de la Bataclan, precum și Bilal Hadfi, încă un atacator sinucigaș ce și-a detonat centura cu explozivi lângă Stade de France.
Tot din Siria a venit și cel considerat creierul atentatelor, Abdelhamid Abaaoud, ucis la Paris într-o operațiune a poliției la cinci zile după atacurile teroriste, conform autorităților franceze el plănuind încă unul împotriva districtului financiar din Paris.
De asemenea, amprentele digitale ale altor doi teroriști sinucigași din apropierea Stade de France, a căror identitate nu a fost încă elucidată, relevă că ei au venit cu valul de refugiați care traversează ruta balcanică, aceste amprente fiind înregistrate în Serbia și Grecia.
Pe de altă parte, ediția electronică a săptămânalului ‘Le Point’ afirmă că lucrătorii care au făcut curățenie în sala de concerte Bataclan după ce s-a terminat investigația la fața locului au găsit un picior al unuia dintre teroriștii kamikaze, care a fost uitat acolo de anchetatori.