Adi Cristi
Adi Cristi

ÎN RÂND CU LUMEA… TERORIZATĂ

 

 

Adi Cristi

Adi Cristi

Am început să fim și noi luați în seamă. Din ce în ce mai vizibile sunt amenințările, din partea organizației teroriste Stat Islamic, care ne curtează, încercând să fim identificați cu cei care le ocupă teritoriile, insinuând că în spațiul multimilenar în care trăim, noi nu am fi acasă, ci am ocupa pământurile străine pe care ei, islamiștii, aveau să vină cu mai bine de 600 de ani după Hristos, deci după ce noi aveam rădăcinile adânc înfipte, legând deja generații de generații credința, obiceiurile, tradiția poporului statornic.

De fapt acești descreierați, care își ascund fețele, dar nu pentru a nu fi văzuți de noi, ci mai ales de Allah, să nu care cumva profetul Mahommed să-și trimită pedeapsa asupra lor, nu reușesc să țină minte nici măcar înțelesul unui verset din Coran, atâta timp cât ei propovăduiesc jihadul împotriva omului nevinovat, aruncându-și copii în aer, ignorând îndemnul la iubirea între semeni.

Am avut și noi, până mai ieri un terorist de serviciu, folosit ca material didactic, pe acel nefericit prins pe la Timișoara, cu butelia de aragaz în portbagajul unei Dacii. Acum, a sosit timpul să ne calificăm și la această categorie a terorismului de luat în seamă, reușind anihilarea  unui extremist maghiar, pregătit să atragă atenția asupra idealurilor sale, la parada organizată cu ocazia Zilei Naționale a Românie, la Târgu Secuiesc.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă pe numele acestuia, anchetatorii susţin că bomba urma să fie detonată cu un telefon mobil. Beke Istvan Attila ar fi urmat să dea vina pe terorişti.

Astfel marele terorist Omar Hayssam, cel care a încurcat planurile ”răpirii ziariștilor români în Irak”, riscă să fie detronat de acest Beke Istvan Attila, cetățean român de etnie maghiară, cel care a încercat tot ca un amator să introducă și în România terorismul care să producă victime nevinovate.

„Pentru conspirarea activităților desfășurate, Beke Istvan Attila a propus ca pentru detonarea dispozitivului exploziv improvizat să se cumpere ”o cartelă nou-nouță și un telefon la fel, apelezi și apoi le distrugi”, Beke Istvan precizând că ”la ce am avut noi, puteai să fixezi un cronometru la maxim 24 de ore” ( Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuința suspectului Beke Istvan Attila a fost identificat și ridicat un dispozitiv electronic de inițiere și temporizare a impulsurilor electrice de 12 V. Totodată, urmărirea penală a materializat probator faptul că, după momentul întâlnirii din data de 10.10.2015, suspectul Beke Istvan Attila a efectuat demersuri de achiziționare a unui telefon mobil nou de pe site-ul ”rezistent telefon.ro”.)”, se arată în referat”.
„Ca loc de amplasare a dispozitivului Beke Istvan Attila a propus perimetrul din zona în care se află statuia lui Gabor Aron, propunând ca loc de amplasament un coș de gunoi din centrul localității situat pe traseul de deplasare al paradei militare, afirmând că după acțiune ”o să se spună că Târgu Secuiesc a fost atacat de teroriști””, mai precizează sursa citată.

Beke Istvan Attila a insistat că ”trebuie să facem o încercare, nu mănânci pizza cu poftă, doar o guști, vezi cum e”, termenul de ”pizza„ fiind folosit cu referire la dispozitivul exploziv improvizat, H. I. afirmând că ”ar merita să facem, măcar să acumulăm experiență””, continuă referatul.

Beke Attila Istvan, în vârstă de 40 de ani, este şeful filialei din Târgu Secuiesc a „Mişcării de Tineret 64 de comitate”. El a fost arestat preventiv marţi seara, pentru 30 de zile, pentru că intenţiona să detoneze o bombă artizanală la Parada de 1 Decembrie din oraş. Procurorii de la Crimă Organizată şi ofiţerii SRI au dejucat planul terorist. Dacă bomba artizanală ar fi fost instalată şi detonată, explozia ar fi putut provoca zeci de victime.”

Chiar dacă nu este islamist, la fel de radical și de extremist, acest criminal trebuie asimilat cu teroriștii profesioniști, cei care preferă să ucidă victime nevinovate doar pentru  ”a acumula experienţă”, pentru a produce un eveniment care să motiveze cererea de alipire a Transilvaniei de trupul Ungariei, chiar și pentru că etnicii maghiari nu sunt în siguranță în România.

Încetul cu încetul intrăm și noi în Europa, mai ales cu toate relele și mai puțin cu cele bune.

Cele rele să se spele, cele bune să se-adune! – spune o vorbă din bătrâni, din vremurile în care pe la noi nu auzise încă de terorism. Atunci, se omorau oamenii doar din dragoste sau la umbră de codru des, în țara haiducilor, cei care luau de la bogat și dădeau la săraci.

Iată-ne și pe noi astăzi intrați în rând cu lumea terorizată!