Suedia: Premierul promite poliției resurse suplimentare după uciderea unei angajate a unui centru de refugiați

Premierul suedez Stefan Lofven a promis mai multe resurse pentru poliție după ce o angajată a unui centru pentru refugiați minori a fost înjunghiată mortal luni, relatează Reuters. Incidentul a stârnit îngrijorări că autoritățile sunt copleșite de numărul mare de solicitanți de azil ajunși în Suedia.
Un minor a fost arestat sub suspiciunea de crimă sau ucidere din culpă după incidentul de la centrul Mölndal din apropiere de Göteborg (sud-vest), a relatat agenția de știri TT. Victima este o tânără de 22 de ani, înjunghiată în cursul dimineții de luni în timpul serviciului.
Declarația lui Lofven, făcută la Mölndal, survine în contextul în care poliția a transmis că are nevoie de câteva mii de angajați suplimentari pentru a combate amenințarea teroristă, a-i escorta la frontieră pe cei expulzați și a asigura ordinea în centrele pentru refugiați.
„Poliția se confruntă cu un volum mai mare de muncă din cauza situației refugiaților. Astfel că este nevoie de mai multe resurse”, a declarat Lofven luni seară, citat de postul național de radio suedez.
Afluxul de solicitanți de azil, care a luat proporții spectaculoase începând cu luna august, a determinat Suedia să reintroducă în noiembrie anul trecut controale la frontierele sale. Suedia s-a confruntat anul trecut cu un aflux de peste 160.000 de solicitanți de azil, la o populație de 9,8 milioane de locuitori.
Un sondaj de opinie făcut public luni arată că social-democrații de centru-stânga ai premierului Stefan Lofven se află la cel mai scăzut nivel de popularitate din ultimii aproape 50 de ani, parțial din cauza sentimentului din rândul populației că guvernul nu a făcut față afluxului de refugiați.