Ministrul de interne german, în vizită în Afganistan pentru a discuta despre refugiați

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere se află luni într-o vizită în Afganistan pentru a discuta cu autoritățile acestei țări în legătură cu numărul tot mai mare de refugiați afgani care se îndreaptă spre Germania, informează DPA. Guvernul de la Berlin a declarat că are în plan să reducă numărul solicitanților de azil din Afganistan și să returneze cât mai mulți dintre aceștia.
Anul trecut, peste 150.000 de afgani au depus cereri de azil în Germania, o creștere explozivă față de 2104, când au fost înregistrate numai 9.700 de solicitări. Afganii formează cel de-al doilea mare grup de solicitanți de azil în Germania, după sirieni.
În luna octombrie, Thomas De Maiziere a calificat drept inacceptabilă această creștere, subliniind eforturile militarilor și polițiștilor germani aflați în misiune în Afganistan pentru a îmbunătăți situația de securitate în această țară.
De Maiziere a menționat, de asemenea, ajutorul substanțial furnizat Afganistanului, dar și faptul că nu toate provinciile sunt afectate de probleme grave de securitate. Prin urmare, ar fi de așteptat ca afganii să rămână în țara lor, a estimat el.
În acest sens, Germania a lansat o campanie de conștientizare în Afganistan adresată potențialilor solicitanți de azil, amintește DPA.