Dîncu, la întâlnirea cu omologul moldovean: Dezvoltarea prin proiecte comune – un pod de flori mai solid ca simpla emoție

Dezvoltarea prin proiecte comune poate să fie un ”pod de flori” mai solid decât zona de simplă emoție, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, la întâlnirea cu omologul moldovean, Vasile Bîtca. „Suntem bucuroși că începem o serie de frecvente întâlniri pentru a construi împreună un plan de colaborare în dezvoltarea României și Republicii Moldova. Credem că dezvoltarea poate să fie un pod de flori mai solid câteodată decât zona de simplă emoție. Sunt bucuros să începem o lungă serie de întâlniri de colaborare în zona aceasta a sprijinului reciproc în ceea ce privește o relație mult mai bună între comunitățile noastre, între Guvernele noastre și între țările noastre. Cred că putem să sprijinim foarte multe proiecte comune. (…) Noi, ca minister, suntem foarte interesați de legătura directă dintre comunități, suntem interesați de a construi punți care nu dispar odată cu dispariția Guvernelor sau odată cu evenimente internaționale de geopolitică”, a arătat Vasile Dîncu, vineri, în deschiderea întrevederii pe care o are cu Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor din Republica Moldova, la sediul MDRAP.
La rândul său, ministrul moldovean a ținut să-și exprime recunoștința pentru disponibilitatea părții române de colaborare și a subliniat că Republica Moldova are nevoie de susținerea României.
„Republica Moldova are astăzi tot ceea ce înseamnă disponibilitate pentru a avea o colaborare mai fructuoasă și eu mulțumesc pentru acest fapt. (…) Ne bucurăm că suntem prezenți la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Îmi exprim recunoștința față de disponibilitatea dumneavoastră de a fi deschis pentru o colaborare. Atât pentru dumneavoastră, cât și pentru noi acest lucru este foarte important, pentru că Republica Moldova are nevoie, astăzi, de susținerea României. (…) Avem și susținerea Guvernului în întregime și a Parlamentului, majorității parlamentare, pentru a fi deschiși spre o colaborare mai strânsă”, a precizat Vasile Bîtca. Ministrul moldovean a mulțumit și pentru faptul că România a fost primul stat membru UE care a ratificat Acordul de asociere între R. Moldova și Uniunea Europeană.