Parlamentarul liberal Andreea Paul susține că sunt șanse ca alegerile locale să aibă loc în două tururi

 

Deputatul PNL Andreea Paul a declarat vineri, într-o conferință de presă, că mai sunt șanse ca alegerile locale din iunie să se desfășoare în două tururi, fiind așteptată hotărârea Curții Constituționale în acest sens.

„Da, șanse mai sunt. Vorbesc în cunoștință de cauză, dar depinde de decizia Curții. Noi vom epuiza toate instrumentele legale și acesta este ultimul la care apelăm. Da, există șanse, dar nu ne putem substitui deciziei CCR-ului. Așteptăm decizia lor”, a declarat Andreea Paul.

Deputatul a precizat că PNL își dorește foarte mult alegeri din două tururi, motivând că ar fi mai reprezentative și mai democratice.

„Noi ne dorim foarte tare să avem alegeri locale în două tururi, pentru că ar fi mult mai democratice și mult mai reprezentative. Un singur tur deformează competiția electorală. Imaginați-vă că, cu 25% din voturi sau 30% din voturi, poți câștiga un mandat de primar”, a declarat Andreea Paul.

Partidul Național Liberal a atacat în contencios administrativ Hotărârea de Guvern privind organizarea alegerilor locale într-un singur tur de scrutin, decizia finală urmând să fie luată de Curtea Constituțională.