Predoiu: PNL a marcat retragerea lui Orban printr-o schimbare radicală, venind cu o soluție din societatea civilă

 

PNL a dorit să marcheze momentul retragerii lui Ludovic Orban din cursa pentru Primăria Capitalei printr-o schimbare „radicală” de opțiune și să aleagă o soluție de candidat din societatea civilă, propunerea lui Marian Munteanu fiind rezultatul unei atente evaluări, a declarat președintele PNL București, Cătălin Predoiu.

„Evenimentele de ieri au schimbat în mod dramatic modul în care organizația București trebuie să evolueze în contextul alegerilor locale. (…) Până ieri nici eu, nici colegii aici de față nu am avut alte opțiuni decât să mergem pe o soluție politică la această candidatură. Din păcate, evenimentul de ieri a readus în discuție o problemă reală la nivelul societății, respectiv fractura de credibilitate între public, electorat și mediul politic în general. A readus în discuție nevoia de a da un răspuns cerințelor formulate de cetățeni în nenumărate rânduri în stradă. De aceea, decizia pe care am avut-o în față a luat în calcul, pe lângă opțiunea politică clasică, și opțiunea de a merge cu un candidat din zona societății civile care să răspundă acestor cerințe ale electoratului”, a afirmat Predoiu.El a adăugat că PNL a avut și are la dispoziție oameni care își pot asuma oricând responsabilități, însă s-a decis să se meargă pe soluția unui candidat din societatea civilă.

„Am găsit cu cale alături de colegi să marcăm acest moment dramatic printr-o schimbare radicală de opțiune și să mergem pe o soluție de candidat din societatea civilă”, a spus Cătălin Predoiu, în cadrul ședinței Biroului Permanent Național al PNL.

Președintele PNL București a precizat că, înainte de alegerea lui Marian Munteanu, au fost evaluate mai multe persoane din societatea civilă, dar nu a dorit să intre în detalii.”În urma acestor evaluări și analize care s-au făcut, s-a ajuns la concluzia unanimă că domnul Marian Munteanu întrunește toate calitățile pentru a da acest răspuns electoratului din partea partidului nostru. Atât calități care țin de credibilitate personală, de vocație pentru valorile societății civile, cât și faptul foarte important pentru noi că domnul Marian Munteanu este un simbol al luptei anticomuniste. Domnul Marian Munteanu este un adversar declarat al comunismului. Este cel mai bun combatant pe care cred că putem să-l aliniem în bătălia cu PSD”, a declarat Predoiu.

În opinia sa, Munteanu poate capacita voturi atât de la electoratul tradițional PNL, dar și voturile cetățenilor nehotărâți.