R.Moldova: A fost creată o comisie de anchetă pentru verificarea activităţii întreprinderii de stat „Poşta Moldovei”

Parlamentul a creat o comisie de anchetă care va verifica activitatea întreprinderii de stat „Poşta Moldovei”, informează MOLDPRES.

Din comisie vor face parte nouă deputaţi: Adrian Lebedinschi (PSRM), Grigore Novac (PSRM), Marcel Răducan (PD), Vladimir Andronachi (PD), Vasile Panciuc (PCRM), Nae-Simion Pleșca (deputat independent). Preşedintele comisiei va fi Grigore Cobzac (PLDM), vicepreşedinte – Vladimir Cernat (PL) şi secretar – Anatolie Zagorodnîi (PSDM).

Comisia de anchetă a fost creată la iniţiativa deputatului PLDM, Tudor Deliu, care la începutul şedinţei Parlamentare a declarat că „propunerea vine în contextul informaţiilor referitoare la organizarea de către angajaţii instituţiei a transportării ilegale, în afara ţării, a substanţelor anabolizante. În acest context, se impune verificarea respectării legii de către această instituţie”, a susţinut Deliu.

Ulterior, propunerea a fost susţinută de fracţiunea PSRM, PDM, PL, PSDM şi alţi deputaţi neafiliaţi.

Comisia de anchetă urmează să prezinte Parlamentului, în termen de o lună, un raport cuprinzător cu privire la implicarea factorilor decidenţi sau a angajaţilor de la „Poşta Moldovei” în organizarea transportării ilegale a substanţelor interzise.