USAID va continua să implementeze proiecte în mai multe domenii în R. Moldova

 

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Daniela Morari, a avut ieri o întrevedere cu Asistentul adjunct pentru Europa şi Eurasia al Administratorului Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Jonathan Katz, cu ocazia vizitei acestuia la Chişinău, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întrevederii, viceministrul de Externe Daniela Morari a informat oficialul american despre nivelul implementării agendei interne de reforme în conformitate cu angajamentele asumate în cadrul Foii de Parcurs, prezentînd principalele rezultate, priorităţi pentru perioada imediat următoare, precum şi o scurtă analiză de impact. De asemenea, oficialul moldovean a exprimat gratitudine pentru asistenţa financiară acordată de către USAID prin intermediul diverselor proiecte implementate în Republica Moldova.

La rîndul său, Jonathan Katz a reiterat interesul USAID de a continua implementarea proiectelor aflate în derulare, menţionînd importanţa reformelor cuprinzătoare în domeniul financiar-bancar, justiţiei, administraţiei publice şi combaterii corupţiei în vederea creşterii economice a ţării.

Guvernul Statelor Unite ale Americii oferă asistenţă financiară Republicii Moldova prin intermediul USAID începînd cu anul 1992, în vederea susţinerii tranziţiei democratice a ţării. Prin intermediul programelor de asistenţă tehnică, poporul american a investit în ultimii 23 de ani peste un miliard de dolari americani în Moldova, fondurile fiind destinate consolidării instituţiilor democratice din RM, statului de drept, îmbunătăţirea climatului investiţional şi sporirea creşterii economice durabile a ţării.