Dragnea: I-am spus premierului că susținem proiectul privind reforma în administrație

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, că i-a transmis premierului Dacian Cioloș că susține proiectul privind reforma administrației publice centrale și locale.

Întrebat dacă a avut o discuție cu premierul privind incompatibilitățile și conflictele de interese, Dragnea a spus că întâlnirea a fost despre reforma în administrație.

„Întâlnirea a fost despre reforma în administrație și ne-au întrebat dacă susținem și am spus că susținem pentru că, vorbind foarte cinstit, vorbim despre proiectul privind reforma în administrație pe care l-am lăsat la Ministerul Dezvoltării, pe care domnul Dîncu l-a preluat și l-a completat și a venit cu el în Parlament. Asta a fost singura discuție”, a precizat Dragnea.

El a adăugat că în cadrul reformei administrației publice trebuie clarificate competențele reale ale primarilor și răspunderile lor în raport cu funcționarii publici.

„În cadrul reformei privind administrația publică locală și centrală foarte importante sunt anumite clarificări care să expliciteze foarte exact și fără posibilitate de interpretare într-un mod greșit sau abuziv care sunt competențele reale ale primarilor și care sunt răspunderile lor în raport cu funcționarii publici. Asta este ce e obligatoriu și ceea ce se întâmplă oriunde în lume și în sensul acesta trebuie privită această componentă din marea plajă a reformei administrației, nu vorbim aici de conflict de interese sau de incompatibilități că nu aici este sediul materiei”, a susținut Dragnea.

El a arătat, pe de altă parte, că l-a informat pe premier în legătură cu depunerea moțiunii simple pe tema agriculturii.

„I-am spus despre moțiunea simplă, am vrut să fie la curent că noi am depus-o și că (…) noi o luăm în foarte serios, vrem să treacă și am spus să se gândească foarte serios, dacă în cazul în care moțiunea va fi votată, ce face acolo, la Ministerul Agriculturii”, a adăugat Dragnea.