Cameron își menține afirmația că propunerea lui Trump privind musulmanii este ‘prostească și greșită’

Premierul britanic David Cameron își menține afirmația că propunerea lui Donald Trump de a interzice temporar accesul musulmanilor în SUA este una ‘care dezbină, prostească și greșită’, a declarat luni un purtător de cuvânt al șefului guvernului de la Londra, potrivit Reuters.

Întrebat despre criticile lui Cameron, Trump a spus că astfel de comentarii indică faptul că este puțin probabil să aibă o relație bună cu premierul britanic.

‘Opinia premierului față de comentariile lui Donald Trump a fost foarte clară. Nu este de acord cu ele’, a spus purtătorul de cuvânt al lui David Cameron.

‘El consideră în continuare că a interzice intrarea musulmanilor în SUA este o propunere care dezbină, prostească și greșită. Își menține afirmațiile’, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Întrebat cine își dorește Cameron să fie viitorul președinte al SUA, purtătorul de cuvânt a afirmat că nu comentează alegerile dintr-o altă țară, precizând totuși că premierul britanic a spus clar că va coopera cu oricine va câștiga președinția americană.

‘El este angajat în a menține această relație specială’ dintre Marea Britanie și SUA, a spus el.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că între Cameron și Trump, candidatul republican la Casa Albă, nu a fost programată încă nicio întâlnire sau convorbire telefonică, dar dacă va fi propusă una, atunci premierul britanic o va lua în considerare.