Cioloș: Am decis să-mi asum inclusiv un risc și să vin cu propunerea ca Vlad Voiculescu să fie ministru al Sănătății

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, la Realitatea TV, că a a decis să își asume inclusiv un risc și să îl propună pe Vlad Voiculescu pentru funcția de ministru al Sănătății, precizând că acesta este un economist cu experiență de management în sistemul financiar, dar a avut ocazia să cunoască bine sistemul medical din România.

Cioloș a spus că a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu în funcția de ministru al Sănătății. „Mâine (n.r. vineri) va depune jurământul. Am trimis deja propunerea domnului președinte astăzi după-amiază”, a precizat șeful Executivului.

El a explicat că l-a propus pe Vlad Voiculescu pentru a ocupa funcția de ministru al Sănătății având în vedere situația din sistem și așteptările foarte mari din partea societății.

„Am ezitat în această perioadă (…) între un om din sistem, un medic, care să cunoască sistemul și să vină cu o viziune de reformă, sau un om din afara sistemului, care să cunoască sistemul medical, dar care să vină cu credibilitatea viziunii să spun echidistante din afara sistemului, care să vină cu idei de reformă și de evoluție. Dată fiind situația în momentul de față, așteptările foarte mari din partea societății, tensiuni care există și în sistemul medical, pentru că pentru foarte mulți medici onești e foarte greu să accepte și să integreze critici generalizate vizavi de sistem, am decis să-mi asum inclusiv un risc și să vin cu această propunere, cu domnul Vlad Voiculescu, care este un economist cu experiență de management în sistemul financiar, bancar, dar care de câțiva ani de zile (…) a avut ocazia să cunoască bine sistemul medical din România, pentru că a lucrat cu sistemul medical de pe partea societății civile”, a spus Dacian Cioloș.

Premierul a arătat că va rămâne în continuare angajat pe domeniul sănătății.

„O să-i predau (lui Vlad Voiculescu — n.r.) ceea ce am făcut în aceste câteva zile și foarte clar o să-i spun și dânsului și o să spun și public — eu voi rămâne în continuare, până la sfârșitul mandatului, angajat pe domeniul sănătății, pentru că atunci când am spus că e o prioritate n-a fost doar un slogan de prim-ministru. Chiar vreau să mișcăm lucrurile (…) în transparență totală, să mișcăm lucrurile în sănătate și să continuăm cu reformele care pot fi făcute în lunile care urmează”, a precizat Cioloș.