Platforma digitală dedicată cărților Goodreads lansează un serviciu de alerte pentru utilizatorii rețelei

Platforma online dedicată cărților Goodreads are un nou serviciu digital prin care trimite alerte utilizatorilor săi, anunțându-i pe aceștia că au fost puse în vânzare cărți electronice care au preț redus și care se regăsesc în aria lor de interes, scrie theverge.com.

Goodreads Deals este o facilitate care funcționează cu ajutorul mesajului email pe care utilizatorul și-a exprimat anterior acordul că îl poate primi de la Goodreads. În baza ”newsletter-ului” respectiv Goodreads analizează datele utilizatorului privind opțiunile sale pentru autorii preferați sau pentru anumite cărți favorite. De îndată ce apar anumite reduceri la cărțile care ar putea fi de interes pentru utilizator acesta primește de la Goodreads Deals alerta cu noutățile.Serviciul Goodreads Deals este disponibil în prezent doar utilizatorilor din SUA, însă oferă cărți electronice din diferite magazine, printre care se numără Apple iBooks, Google Play, B&N Nook, Kobo și Amazon Kindle Store. În prezent serviciul funcționează pe câteva genuri populare — dragoste, mister și thriller, fantasy și SF, însă cei de la Goodreads au menționat că intenționează să extindă obiectivul serviciului Deals cât mai repede.

Platforma a fost lansată în decembrie 2006 de Otis Chandler II, nepotul lui Otis Chandler care a fost editorul Los Angeles Times, și de Elizabeth Chandler. La 28 martie 2013 platforma Goodreads a fost cumpărată de Amazon, iar în iulie 2013 cei de la Goodreads au anunțat că au peste 20 de milioane de utilizatori pe platforma lor.