Delfinariul de la Chişinău va fi inaugurat la 27 mai

Reţeaua internațională de delfinarii „Nemo” deschide la Chişinău primul delfinariu. Inaugurarea şi prima reprezentaţie sînt preconizate pentru 27 mai, tribunele delfinariului sînt prevăzute pentru 520 de spectatori.

Deocamdată, se desfăşoară lucrările de pregătire conform tuturor exigenţelor, deoarece animalele sînt foarte sensibile şi au nevoie de îngrijire deosebită. Vor evolua patru delfini şi două foci.

Delfinariul „Nemo Moldova” este situat în sectorul Rîşcani, strada Andrei Doga 26, pe teritoriul Manejului de Atletică Ușoară. Potrivit informaţiei preliminare, preţul unui bilet la reprezentaţie va fi de circa 200 lei. Deocamdată ele nu au fost puse în vînzare.

„Nemo” face parte din comunitatea internațională a delfinariilor din Ucraina, Rusia, Belarus, Kazahstan şi Thailanda. Pe teritoriul altor complexe funcţionează oceanariumuri, unde se poate face cunoştinţă cu vieţuitoare şi animale exotice oceanice, maritime şi de apă dulce din întreaga lume. În delfinariile „Nemo” se poate, de asemenea, vizita nu numai show-uri cu delfini, dar şi înota cu ei, coborî la fundul bazinului cu un instructor experimentat, face fotografii şi chiar face o cură de delfinoterapie. Curele de delfinoterapie contribuie la relaxarea şi asanarea persoanelor supuse stresurilor cronice, precum şi la reabilitarea copiilor cu dereglări psihofiziologice.

După cum menţionează reţeaua internațională de delfinarii „Nemo”, ele pun la dispoziţie animale marine pregătite pentru reprezentaţii şi specialist calificaţi pentru a lucra cu ele. Conform condiţiilor financiare, la semnarea contractului de franciză sau arendă, se achită prima rată de garanţie, care confirmă seriozitatea intenţiilor, în mărime de 10 000 u.c. Această rată este restituită în volum integral în cazul realizării proiectului pe parcursul unui an.